Marathon schaatsen

In Hoorn was het afgelopen zaterdag een waar spektakel. 10 man ontsnapte aan het peloton waarvan er uiteindelijk 5 aansloten bij het verbrokkelde peloton. De overige 5 moesten lossen, zij waren finaal kapot gereden. Eigenlijk was er één man die de versnelling plaatste bij de koplopers en dat was de winnaar Jorrit Bergsma. Hij was het die demarreerde naar het peloton waardoor slechts de helft van de kopgroep één ronde pakte. In feite wachtte het peloton te lang om met vereende krachten de kopgroep terug te pakken. Slecht 35 man van de 60 werden geklasseerd. In de finale kon Bergsma net voor Kingma en Bart de Vries blijven. Joost Juffermans reed een goede wedstrijd. Hij is nog niet in topvorm maar gaat elke week beter rijden. Martijn van Es is in goede doen maar miste met de ploeg de koplopers. Cees Juffermans won de sprint van het peloton en werd 8e. Jaap Smit zat in de kopgroep maar moest helaas lossen.

Zoey van den Bosch werd zondagavond 4e bij de gewestelijke kampioenschappen. Twee landelijke rijdsters hadden één ronde voorsprong.

Ook Edward, Ferdiand Jansen en Tom van Mullen reden daar bij de pupillen mee. Ze werden 18e, 20e en 13e. Bij de meisjes junioren werd Tjilde Bennis 9e, Marloes Hilligehekken 15e en Patty Vurens 21e. Volgende wedstrijden a.s. vrijdag zesbanen toernooi op de Haagse Uithof met o.a. Zoey van den Bosch en zaterdag in Eindhoven de 6e wedstrijd om de KPN cup. Start om 17.30 uur 1e divisie, dames 19.00 uur en Topdivisie 20.00 uur.

Aad de Haas