IJsclub nut en vermaak

                                   

Kou belemmering voor snelle tijden

In tegenstelling tot vorige week, toen de omstandigheden bijna ideaal waren voor de deelnemers, hadden de schaatsers het weer dit keer niet mee. Temperaturen onder nul en hard ijs stonden snelle tijden op de Uithof in de weg. In het ochtendprogramma was er wel persoonlijk succes voor Nadine Turk. Zij scherpte haar beste tijd op de 300 meter met bijna een halve seconde aan tot 39.41. In haar 2e race bleef ze steken op 40.76.

Iris de Haas bleef in haar 1e rit met 41.55 net boven haar pr steken. In haar 2e rit ging ze vlak voor de finish onderuit.

Tom van Mullem, niet helemaal fit, kon met resp. 44.88 en 42.74 zijn beste tijd niet benaderen. Koen de Groot, voor het eerst in actie dit jaar, klokte achtereenvolgens 36.07 en 35.78. Met deze laatste tijd was hij wel tevreden daar deze maar iets boven zijn Thialf record lag.

Tjilde Bennis kwam in actie op de 1000 meter. Ze scoorde met 1.51.65 wel een persoonlijk record, maar achteraf had er wat meer ingezeten. Vooral de beginfase van haar rit was erg voorzichtig.

In het avondprogramma kwam Zoey van den Bosch in actie. Tussen alle marathons door, wist ze op de 500 meter haar beste seizoentijd aan te scherpen tot 45.49. Op de 1500 meter kwam ze mede door de kou niet verder dan 2.23.71. Eerder in de week legde ze in Thialf de 3000 meter af in 4.52.82, waarmee ze net boven haar p.r. bleef steken.

 Eline moet afwachten voor Kraantje Lek

 Eline Bennis deed in Utrecht een poging zich te plaatsen voor de Kraantje Lek troffee, de selectiewedstrijd voor het NK Allround.

In een klassement over 1500 en 3000 meter werd ze 3e, waar een plaats bij de eerste 2 goed was voor rechtstreekse plaatsing. Ze moet nu dus afwachten of ze alsnog wordt toegelaten. Eline scoorde 2.12.39 en 4.47.65.

ZATERDAG 4 DECEMBER TIJDZETTEN

Komende zaterdag 4 december(aanvang 6.30 uur) gaan we weer tijdzetten in Leiden. We gaan ervan uit dat alle jeugdleden die in Zoetermeer trainen hieraan deelnemen. Kun je echt niet rijden, meld je dan zo spoedig mogelijk af bij Tom de Haas of Marjo van Veen.

Pupillen en junioren rijden 2+ 4 ronden

Welpen en mini’s rijden 1+2 ronden

Benjamins rijden 2 x 1 ronde.