27e Meerhorstloop

Voor de tweede maal gaan we proberen de 27e Meerhorstloop te organiseren. Nadat vorig jaar de winterse omstandigheden roet in het eten gooiden, gaan we dit jaar op dezelfde voet verder, met dezelfde ingrediënten.  Een mooi parcours door de nog open poldergebieden rond Stompwijk,  deels als recreatie terrein ingerichte rand van Zoetermeer en ook nog een stuk Zoeterwoudse graslanden. Dit geeft voor de lopers een afwisselend decor om door te lopen. Natuurlijk is ook de grote groep vrijwilligers onontbeerlijk voor een goed verloop van het evenement. De bekende van de afgelopen jaren zijn, of zullen de komende tijd weer gevraagd worden hun medewerking te verlenen. Maar waar je het allemaal voor doet, is zo veel mogelijk deelnemers aan de start te krijgen. Die zijn onmisbaar om van de loop een succes te maken, dus iedereen die niet als vrijwilliger mee doet wordt uitgenodigd zijn of haar loopschoenen op te  zoeken en te testen of ze de feestdagen conditioneel goed doorgekomen zijn. Het enige dat we echt niet in de hand hebben zijn de weersomstandigheden en die hebben de afgelopen jaren voor de nodige verassingen gezorgd. Maar hoe slecht het ook lijkt het voegt een extra dimensie toe en maakt na afloop de voldoening alleen maar groter. Een en ander vindt dit jaar plaats op 2 januari. Vanaf half twaalf worden de deelnemers aan de verschillende afstanden weggeschoten. Informatie over de afstanden, inschrijving, starttijden en het parcours is te vinden op de website www.stompwijk92.nl en dan doorklikken naar de loop. Mocht u nog niet benaderd zijn en ook op wat voor manier dan ook medewerking willen verlenen aan dit evenement kunt u contact opnemen met de organisatoren.

Het organiseren van deze loop zou niet mogelijk zijn zonder de bijdrage van diverse sponsors, zoals Luiten landbouwmechanisatie, Zaal financiële en adminstratieve dienstverlening Luitec industriële diensverlening, Scheria kip kalkoen en wild.  Verder zijn er nog Maurice van de Bosch zuivelproducten en Guus van de Bosch zuivelproducten, die voor de diverse prijzen zorgen.

Namens de loopgroep de Trein en onder de vlag van Stompwijk’92 hopen we er dit jaar weer iets moois van te maken.

Tino Verburg