Kestmarkt op school

Een geslaagde kerstmarkt!

Heel wat uren zijn de ouderraad,  de leerlingen en het team van de Maerten van den Veldeschool in de weer geweest om op het schoolplein een sfeervolle kerstmarkt neer te zetten. Nadat Sonja van Abswoude met de nodige hulp de kramen had opgezet kon het inrichten beginnen.

Op dinsdag 14 december stroomde het schoolplein vanaf half vier vol met belangstellenden.

Bij hun strippenkaart, waarmee betaald kon worden, kreeg ieder een gratis lot waarmee mooie prijzen te winnen waren. Deze waren onder andere beschikbaar gesteld door de COOP, Luiten Wildhandel en Scheria.

De kinderen van alle groepen hadden prachtige kerststukjes, kerstkaarten en kerstversiering gemaakt. Deze stonden uitgestald in sfeervol verlichte kramen.

De leden van de ouderraad bemanden de kraam waar men onder andere kon genieten van de glühwein of koffie met warm appelgebak. Voor de kraam van de leerlingen van groep 8, waar vers gebakken oliebollen te koop waren, moesten de klanten geduldig op hun beurt wachten, maar dat was de moeite waard! Met dank aan Jokelien van Rijn voor de oliebollenpan en Eric Fontein voor het leveren van de benodigde krachtstroom. Het jeugdorkest van fanfare Juliana gaf met de stemmige kerstmuziek een extra charme aan de markt. De vuurkorven, waar je weer even op temperatuur kon  komen, de levende kerststal en de prachtige antieke arrenslee van de ijsclub, waarin de bezoekers zich konden laten fotograferen, maakten de kerstmarkt af! Fransje Pennings heeft de arrenslee met pony Lista naar het schoolplein gebracht om daar 2 uur lang de kou te trotseren!

Rond half zes werd het wat rustiger op het schoolplein, en dat was maar goed ook, want de meeste kramen waren tegen die tijd uitverkocht!

De opbrengst van deze kerstmarkt ( meer dan € 500,00) is bestemd voor de stichting Favela. Deze stichting zet zich in voor kansarme kinderen in Zuid-Amerika.