De klus is weer geklaard!

Met zo`n 13 vrijwilligers zijn er weer ruim 70 kerststukjes gemaakt. Al werkend daaraan gingen we terug in de tijd en vroegen ons af hoe het ook alweer begonnen was? In het souterrain van de Familie de Haas aan de Bovenmeerweg zijn ze vele jaren geleden gestart met dit nobele werk.

Annie zat in het bestuur van de Vrouwen Vereniging en maakte de vele stukjes met elkaar. Later zijn ze verkast naar het ruimere handarbeidlokaal van de Maarten van de Velde school omdat toen ook Mw. Corry Luk in het bestuur zat en daar handarbeid les gaf. Daar hebben we jaren met veel plezier “geknutseld”. De stukjes veranderde in de loop van de jaren van eenheidsstukje in een klein wit of groen bakje naar de wat grotere versies die nu weggebracht worden.

De dankbaarheid is wel het zelfde gebleven. Tot een paar jaar geleden brachten we ook nog stukjes naar de parochianen die naar verzorgingshuizen in Leidschendam, Zoetermeer en Zoeterwoude verhuisd waren. Die keken dan echt naar je uit en vonden het heel gezellig als je even tijd had voor een praatje.

Nu mochten we vorige week voor het eerst in het Dorpshuis de stukjes komen maken. Al gauw geurde het heerlijk naar dennengroen en koffie! Jetty heeft voor de heerlijke koffie gezorgd en al kletsend werden er mooie stukjes in elkaar geflanst. Wij willen het bestuur van het Dorpshuis hartelijk danken voor deze mogelijkheid.

Ook wil ik alle vrijwilligers bedanken en de wijkcontactpersonen, die de stukjes toch maar weer in deze barre sneeuw periode weggebracht hebben!

Iedereen hele Gezellige Kerstdagen en een Voorspoedig en Gezond 2011
Annie van Rijn