High-Tea bij Vrouw Aktief

Dinsdagavond 14 december 20.00 uur, het Dorpshuis is in Kerstsfeer. Buiten is het koud, maar we worden verwelkomd door brandende lantaarns bij de ingang. Ook binnen is het gezellig gemaakt, met boom en al. Het is vanavond dan ook een speciale avond voor de leden van vrouw aktief. En aangezien ik sinds dit seizoen lid geworden ben, mag ik ook komen. Even voor de duidelijkheid, wij zijn deze avond juist helemaal niet aktief, nou ja het moest natuurlijk wel allemaal opgegeten en opgedronken worden, maar voor de rest hoefden we alleen maar gezellig te zijn. En als er meer dan 40 vrouwen bij elkaar zitten begrijpen jullie dat dat geen probleem was.

Het bestuur daarentegen was zeer aktief geweest bij de voorbereiding, maar ook op de avond zelf bleven ze zeer aktief door allerlei lekkere hapjes rond te brengen op prachtige etagères en echt, de potten heet water waren niet aan te slepen. Voorzitster Alie begon met een ode aan de thee en daarna ging het los met eigen gebakken cakejes, scones, brownies en allerlei soorten chocola, met uiteraard een bakkie thee. Ook hier was veel keuze in, iemand ontdekte het Stompwickse zakje thee van de Carnavalsoptocht en wist hier niets van, zo kom je nog eens ergens achter. Daarna, schrik niet, nieuwe etagères nu met o.a. pasteitjes, wraps en eieren gevuld, kleine sandwiches en nog veel meer. Hierbij uiteraard nog steeds een bakkie thee. Ik heb op één avond nog nooit zoveel thee gedronken, ik heb dan ook niet eerder een High-Tea meegemaakt.

Nu was de koek wel op dachten wij, maar nee hoor, er kwam nog een ronde met ijs, slagroom, pannenkoekjes met jam en een slagroomsoesje. Op een of andere manier was hier toch nog een plekje voor. Als afsluiting was er een heerlijk likeurtje.

Dames van het bestuur, mochten jullie stoppen met het bestuur dan kunnen jullie wel een caterings-bedrijf gaan beginnen, want hoe jullie het voor elkaar gekregen hebben weet ik niet, zoveel eten en drinken voor zo weinig geld, vind je nergens. Voor de Kerstdagen kregen we ook allemaal nog een kandelaartje mee en tijdens deze dagen zullen we bij het aansteken zeker nog even terugdenken aan deze avond. Hoewel, ik heb hem nu al gezellig aangestoken, dus ook op gewone dagen geeft het een fijne sfeer. Nu ben ik volgens velen wel een echt pyromaantje in de wintermaanden, dus aan mij is zo’n kaars goed besteed.

Bestuur , bedankt voor alle moeite.

Iedereen bij vrouw-aktief, maar ook de rest van de Stompwijkers een fijne Kerst gewenst en een gezond en gelukkig 2011.

Ria Luiten