ThvB-fanclub

Thom van Beek heeft zijn eigen fanclub….

De aanwezigheid van schaatser Thom van Beek bij de Meerhorstloop (startschot en prijsuitreiking) leidde afgelopen zondag tot een spontaan initiatief om een heuse fanclub voor hem op te richten. Dat mag ook wel want hij reed onlangs tijdens het NK twee geweldige persoonlijke records en eindigde op z’n eerste grote nationale toernooi als veertiende.

De reacties in de marge van de Meerhorstloop waren zondag erg enthousiast: in een paar uur meldden zich maar liefst 41 potentiële leden, die direct de portemonnee trokken om hun (symbolische) contributie te voldoen. Het voorlopige bestuur is al bezig met de voorbereiding van een buitenlandse trip om een schaatswedstrijd te bezoeken, maar de middelen van de club zijn helaas nog ontoereikend…. 

Dat bestuur staat onder leiding van een dame die Thom heeft zien opgroeien. ‘’Ik ben al vanaf z’n geboorte fan van hem geweest”, sprak ze. Ze werd ter plaatse met algemene stemmen gekozen tot voorzitter, voordat ze zich ook maar kandidaat had gesteld. Haar naam: Annemarieke Rotteveel- Koeleman.

In alle ernst: in dit weekblad zullen we volgende week aangeven hoe u de verrichtingen van Thom kunt volgen en wat hij doet om iedereen op de hoogte te houden van zijn prestaties en ontwikkelingen in het schaatswereldje. We zullen dan tevens uit de doeken doen hoe ook u lid kunt worden van de ThvB-fanclub. Tot dan.

Frans en Jack Luiten