Midwinterconcert

Aanstaande zaterdag is het zover, het midwinterconcert van Fanfare Juliana. Het midwinterconcert komt dit jaar in de plaats voor ons wel bekende najaarsconcert wat elk jaar toch weer een muzikaal hoogtepunt genoemd kan worden. Behalve de muzikale kwaliteit staat het  concert dit jaar ook in het teken van afscheid nemen van onze ‘oude’ dirigent Nico Rensen en het verwelkomen van onze ‘nieuwe’ dirigent Richard Vrijhoef.

Nico Rensen stond ruim 30 jaar voor ons orkest maar gaat nu toch echt met pensioen. Tijdens zijn periode als dirigent bereikte Fanfare Joel mooie dingen. Een van de meest recente hoogte punten was wel de opname van de CD die de fanfare in 2009 uitbracht.  Nico zal zaterdagavond voor de laatste keer voor zijn orkest staan. Hij dirigeert die avond een aantal van de mooiste stukken die hij met ons ingestudeerd heeft.

Afscheid nemen van de ene dirigent betekent natuurlijk  ook het verwelkomen van een nieuwe dirigent. Want de fanfare gaat natuurlijk gewoon door! Na de zomer zijn wij gestart met Richard Vrijhoef voor het orkest.  Inmiddels hebben wij met hem al een heleboel leuke en leerzame repetities achter de rug en hebben we ook  een aantal leuke nummers ingestudeerd. 

Zaterdagavond zal Richard definitief het stokje overnemen van Nico. Natuurlijk brengen wij samen met hem de nieuw ingestudeerde nummers ten gehore. Het programma van het concert zal  een  verrassende mix zijn van wat klassieke werken en wat bekendere melodieën.  Wat dacht u bijvoorbeeld van het prachtige nummer Oregon of een medley van bekende nummers van Elvis Presley .

 Na afloop zal er de gelegenheid zijn om beide dirigenten te ontmoeten.

Het concert zal gehouden worden in sporthal ‘de Meerhorst’ in Stompwijk. de zaal gaat open om 20.00 uur, het concert zal beginnen om 20.30 uur.


Wij hopen u in grote getale te mogen verwelkomen!

Met muzikale groeten,

Fanfare Juliana