Politieberichten

Zinloos geweld

Een vijftal Leidschendamse jongens, die op zondag 16 januari omstreeks 03.00 uur, na een avondje uit, over de Dr. Van Noortstraat fietsten, werden belaagd door een aantal jongeren op bromfietsen. De  Leidschendammers, in de leeftijd van 16 tot 18 jaar, werden klemgereden, met een mes bedreigd en kregen een kopstoot en meerdere klappen tegen het hoofd. Een 16-jarige Leidschendammer heeft aangifte van mishandeling gedaan. De politie beschikt over een signalement van de daders en stelt een onderzoek in.

Hagenaars aangehouden na diefstal quad

Drie Hagenaars, in de leeftijd van 17 tot 19 jaar, dachten zondag 16 januari omstreeks 03.45 uur hun slag te slaan. Een 22-jarige bewoner van de Stompwijkseweg zag de jongens rond zijn ouderlijke woning sluipen en zag hen korte tijd later er met zijn quad, die in de schuur gestald had gestaan, vandoor gaan. Hij noteerde het kenteken van de auto, waarmee de Hagenaars naar zijn woning waren gekomen. De politie wist korte tijd later de bestuurder van die auto aan te houden. In de auto werd een hoeveelheid illegaal vuurwerk aangetroffen. Politieagenten troffen de overige twee jongens op de quad aan. Zij lieten het voertuig in ’t Lienplantsoen achter en namen de benen. Met behulp van een politiehond werd in de omgeving een onderzoek ingesteld. Agenten wisten de tweede verdachte aan te houden. De derde was voor de politiehond. Aan diverse aanmaningen van de hondengeleider naar de derde verdachte om uit de struiken te komen, gaf de 17-jarige Hagenaar geen gevolg. De politiehond beet daarop de Hagenaar. Hij kon vervolgens ook worden aangehouden. Uit onderzoek bleek dat de 17-jarige een minderjarige veelpleger was. Hij stond ook nog gesignaleerd voor een eerder gepleegde diefstal van een motorfiets.