Muizenissen

Na negen jaar ‘zal het wezen’ (zoals we dat op Terschelling uitdrukken): de kamer van mijn jongste zoon zal de komende dagen in het teken staan van een verbouwing. De uitvoerder van dit project is ondergetekende zelf, met advies van Sil natuurlijk want hij moet er ‘wonen’. Vorige week riep hij nog om een ‘Ajax’ kamer maar daar is hij van teruggekomen na het debacle van afgelopen zondagmiddag… Het wordt ook geen ‘Ben Saunders’ slaapkamer want er is geen tattoo-behang op de markt. Nog niet tenminste, of ik heb nu een producent wakker gemaakt.. Ja, het was het weekend van de ontknopingen. Eerst bij The Voice en de dag erna bij Popstars. Hele volksstammen hebben dit gevolgd dus we kunnen er zeker van zijn dat het een vervolg zal krijgen. Want als er iets scoort dan zal het uitgemolken worden ook! Hoe creëer je een hype. En dan als kers op de taart mag elke fan nog een euro storten omdat erbij de familie Saunders is ingebroken. En omdat er geen braakschade was moet de dader gezocht worden in de vriendenkring van de familie… Drama van de bovenste plank!

Nu staat de X Factor alweer te trappelen om te beginnen dus wees gerust, over enkele weken mag je weer je stem uitbrengen via een sms…Want een week niet ge’smst is een week niet geleefd! Toch? Laat de kassa maar rammelen met z’n allen. En dat allemaal dankzij Hennie Huisman.

Ik zal beginnen met het ontruimen van zijn kamer en dan ga ik met glasvezelbehang stoeien, het enige behang waar ik mee uit de voeten kan. Na het behangen ga ik de kamer opmeten en die tekening hang ik aan de muur, waarna ik ervoor ga zitten om te bedenken hoe het bed, de kast en de andere rotzooi ..euh.. spullen herplaatst zal worden. Maar het ergste is dat er een hoogslaper moet komen, met zo’n bureau eronder. Waarom is dat erg? Omdat ik nogal eens de neiging heb ‘even bij hem te liggen’ om de dag door te nemen en met zo’n hoogslaper is het zo’n gedoe…om in het bed te klimmen.. Dat ‘bijliggen’ klinkt heel vaderlijk en zou zo in een Bona reclame kunnen maar de werkelijkheid is dat ik meestal in slaap val. Het arme kind ligt dan naast een snurkende Pa met overgewicht en komt daardoor zelf niet in slaap.. Maar hij accepteert het, want gezellig vindt hij het wel.

Het was minder gezellig in de ere- divisie. Feyenoord-spelers zagen we huilend van het veld lopen na het verlies tegen de Graafschap en Ajax werd afgedroogd door FC Utrecht. Volgens trainer de Boer lag het aan het vroege tijdstip dat zijn mannen niet vooruit te branden waren. Tja, daar zit natuurlijk wel wat in. Voor de Rotterdammers lag het anders. Ze willen wel maar kunnen niet. Er is ook teveel gedoe rondom het veld, met als dieptepunt het wegsturen van Don Leo. Gelukkig hebben we ADO nog! Daar loopt het lekker, zien we gretigheid waar je de vingers bij aflikt en dan komt de goede sfeer rondom het veld vanzelf wel.

Tot vandaag had ik tien dagen vrij om de kamer van Sil op te knappen maar inmiddels is er al een dag af omdat ik in moet vallen vanwege ziekte. Ja, ik heb het niet goed getimed: vrij nemen midden in een griep epidemie

Dat is vragen om moeilijkheden want er zijn mensen die bij het lezen van het woord ‘griep’ al ziek worden. Daar kunnen die mensen niets aan doen, dat zit gewoon tussen de oren en voor dat je dat eruit hebt zijn ze al met pensioen. De kamer van Sil zal dus wel een lange staart krijgen en dan heb ik het nog niet eens over de tijd dat het duurt om een gemiddeld Ikea hoogslaper in elkaar te zetten…Daar had ik twee dagen voor ingepland!

                                                                           Arjen Veldhuizen