Zwemlessen in Zoeterwoude-dorp

In Zoeterwoude-dorp wordt per augustus 2011 weer gestart met nieuwe lesgroepen voor zwemles voor kinderen. Ook dit jaar is het voor de ouders weer mogelijk om dit in samenwerking met de BSO te doen.

In augustus start voor het achttiende jaar zwemlessen die voorbereiden op het diploma ABC. Vorig seizoen is gebleken dat het 1x PER WEEK lessen van de kinderen een succes is gebleken dus ook in het nieuwe seizoen gaan wij verder op deze wijze. Swetterhage stelt hiervoor een klein maar prima geoutilleerd binnenzwembad ter beschikking waar de jonge kinderen een veilige en goede start kunnen maken in een kleine groep.  Er wordt begonnen met watergewenning maar al gauw wordt gestart met het aanleren van de zwemslagen, ieder kind krijgt op individueel niveau les. De lessen worden tussen 16.00 en 18.00 uur gegeven. De kinderen zwemmen 1x per week een uur; op dinsdagmiddag óf op donderdagmiddag. Het water is aangenaam warm en dat wordt in de praktijk door kinderen als zeer prettig ervaren. De lesgroepen bestaan maximaal  uit 10 kinderen per groep waardoor de individuele en vriendelijke aandacht voor de kinderen groot is. De lessen worden gegeven door een gediplomeerde, zeer ervaren zweminstructrice. Kinderen die naar de Buitenschoolse Opvang (BSO) in Zoeterwoude-dorp gaan,  kunnen inschrijven voor de les van 17.00 – 18.00 op dinsdag óf op donderdag  De kinderen worden dan door de groepsleiding van de BSO naar het zwembad gebracht en de ouders kunnen de kinderen om 18.00 uur ophalen bij het zwembad.

Na een eerste cursus dichtbij huis in een vertrouwde omgeving, kunnen de ouders kiezen voor vervolglessen in een ander zwembad in de regio. De kinderen kunnen dan direct voor een plaats in aanmerking komen in het andere zwembad, dus geen wachtlijst meer. Voor deze goede aansluiting wordt door ons zorg gedragen. De kinderen moeten bij de start in augustus minimaal 4 jaar oud zijn. De inschrijving start vanaf heden.

Voor nadere informatie: Ineke Hiel-Piët, Noordbuurtseweg 36, 2381 EV Zoeterwoude. Tel.: 071-5802250, e-mail:

fam.hiel@casema.nl