Mag ik mij even voorstellen?????!!!!!!

Mijn naam is Jaap, tenminste in het toneelstuk Bedgeheimen dan. Maar mijn echte naam is Jos van Santen van de Meerlaan 1A (vorige huis van Hélène vd Bosch). Vorig jaar hadden Lia en Fried de Jong al gepolst of ik niet iets met toneel wilde doen. Nee zei ik toen want daar voor moet je wel toneelspelersbloed in je hebben zitten. Nee zeiden ze dat was niet nodig en ik moest maar eens naar een vergadering komen. Nou dat heb ik dus maar niet gedaan omdat ik ten eerste geen tijd had en ten tweede: als ze me maar niet overhalen.

Wat gebeurde er nou de tweede week afgelopen oktober. Er werd aangebeld door mijn “schuine” overbuurman Jan Havik die natuurlijk niet “schuin” is maar schuin tegenover mij woont. (Maar op het toneel is het een hele andere Jan). Om een lang verhaal kort te maken kwam het er op neer dat één speler wegens gezondheid af moest haken en de vraag was of ik niet mee wilde spelen. Wat doe je dan na wat gepraat te hebben? Dan zeg je ja (Dus toch overgehaald) zodat het stuk alsnog door kan gaan. Tot nu toe nog geen spijt gehad ondanks dat het toch nog een kunst is om echt goed te kunnen spelen, maar daar hebben we een strenge maar goede regisseur voor. Vanaf half oktober 2 dagen per week oefenen en soms een hele zondag.

Ik hoop u allen tegen te komen bij de uitvoering in het Blesse Paard, zodat u er ook over mee kunt praten. En dan heeft u altijd een alibi.

Groeten en tot ziens, Jos van Santen,

Uitvoeringen zijn 18 en 25 maart in het Blesse Paard