Carnavalsweek

Nu de feestweek van carnavalsvereniging in volle gang is, is het tijd om een overzicht te geven van de tot nu toe georganiseerde activiteiten.

Ziekenbezoek Naast alle geplande en veelal bekende activiteiten zijn Prins Wim 3de, Page Margret en Opper Ronald ook op bezoek geweest bij de zieke (ex)bewoners van ons dorp. Dit wordt door velen op prijs gesteld en op deze manier willen de Gaanders ook de zieken laten genieten van de carnaval.

Woensdag 2 Maart Swetterhage Het spits beten de Gaanders af bij de bewoners van Swetterhage. Hier werd woensdagavond een grote zaal omgetoverd tot een heus carnavalspaleis. Iedereen die aanwezig was had het prima naar zijn zin. Vele bewoners en verzorgers van Swetterhage waren verkleed en daardoor hadden Prins Wim 3de en Page Margret moeite om de mooist verklede man en vrouw uit te zoeken. De mensen gingen rond negen uur naar hun huizen terug en de Gaanders zijn toen naar Stompwijk gegaan waar zij nog de kar gingen opleveren aan de Prins en de Page.

foto carnavalDonderdag 3 Maart Woonzorgcentrum De Mantel Donderdagavond zijn wij van Carnavalsvereniging De Gaanders naar woonzorgcentrum De Mantel in Voorburg geweest. Na een aantal rondes polonaise werden ook hier een Prins en Page van het huis uitgeroepen. Dhr. Joop Smit en Mevr. Mia Smit waren de gelukkigen en zij werden omgetoverd tot heuse Prins en Page door onze Prins Wim en Page Margret. In de Mantel waren ook de Oud Prinsen aanwezig voor de muzikale begeleiding. Ze brachten hits uit vroegere tijden die iedereen naar hartelust mocht mee zingen. Dit was weer een zeer geslaagde avond.

Vrijdag 4 Maart Bejaardentehuis Emmaus en Bardancing Beatz Vrijdagmiddag was het de beurt om bij Bejaardentehuis Emmaus te Zoeterwoude op bezoek te gaan. Het feest werd gehouden in de grote zaal en er waren vele ouderen aanwezig. Na een paar rondjes polonaise te hebben gelopen werden ook in Emmaus een Prins en een Page gekozen. Mensen konden een briefje invullen van wie zij zouden willen dat ze Prins en Page werden. Uit tellingen bleek dat Dhr. Erik de Boer de Prins werd en Mevr. Hoogeveen de gelukkige Page. Deze mensen gingen voorop in de volgende polonaise en genoten zeer van alle aandacht. Nadat er eerst koffie was ingeschonken door de Gaanders kregen de bewoners daarna ook nog een drankje, vaak advocaat en een jong borreltje. De festiviteiten werden nog leuker voor de aanwezigen toen het Oud Prinsenkoor ook nog een nootje liet horen.  Na een laatste polonaise en het aftuigen van de Prins en Page van Emmaus, was het voor De Gaanders de hoogste tijd om weer naar Gaandrië te gaan om samen met de jeugd carnaval te vieren in de Beatz. Aldaar aangekomen was het direct een groot feest wat tot in de kleine uurtjes is doorgegaan. We zijn dan ook zeer blij dat we dit jaar weer welkom waren in de Beatz en dat de aanwezige jeugd ook de polonaise wist te lopen. Hier was zelfs een paaldanswedstrijd tussen de Prins, Page en Opper het blijft voor ons nog steeds een raadsel wie er heeft gewonnen en bovendien staan wij ervan te kijken dat de paal nog steeds staat.

Zaterdag 5 Maart: Zaterdagmorgen was het alweer vroeg dag voor de  Prins, Page, Opper en de Raad van Elf. Om 9 uur verzamelen en op weg naar het gemeentehuis. Hier kregen de Gaanders koffie aangeboden en van daaruit liep men in gezelschap van de Damzwabbers polonaise door het Gemeentehuis. Bij het gemeentehuis werden ze ontvangen door Burgemeester drs. J.W. van der Sluijs en Wethouder Schellings.

Nadat eerst de Prins van Leidschendam de sleutel had ontvangen was het de beurt aan Prins Wim 3de  om een toespraak te houden en actuele zaken naar boven te halen. Nu nog afwachten of de punten die onze Prins heeft gevraagd er ook daadwerkelijk komen. Na deze toespraak kreeg Prins Wim III de hamer overhandigt van Wethouder Schellings en hierbij de macht van Gaandrië in handen.

’s Middags was het tijd voor de optocht. Bijna 30 prachtige karren en loopgroepen hadden zich gemeld bij Scheria om mee te doen aan de optocht. De Prins en Page zaten in een stoeltje aan een toren die wel omhoog kon tot 6 meter !!! Het was weer een lange stoet van mooie karren en de onafhankelijke jury had het moeilijk met kiezen. Maar zij zijn toch tot een uitslag gekomen:

Verenigingen:         Particulieren:
1. The Limit/Beatz    1. Srednaag-ed
2. Jazz Like That     2. Booming Group
3. De Koomers         3. Ma-Rio

Winnaar van de Wisseltrofee: The Limit/Beatz

Aanmoedigingsprijs Jeugd: Reinigers In Opleiding (RIO) Aansluitend aan de optocht is er al vele jaren het beroemde straatcarnaval tegenover Party-Herberg het Blesse Paard aan de Meerlaan. Dit staat ieder jaar weer garant voor veel bezoekers die op de muziek van de Zwiebels staan te feesten tot de optocht langs komt. Hierna neemt de Booming Group de muziekverzorging over met DJ Kevin. Op de carnavalskrakers en housebeats die volgen gaat het publiek lekker uit zijn dak. Gelukkig heeft het weer er voor gezorgd dat het nog drukker was dan andere jaren en werd hier tot aan het einde gefeest en polonaise gelopen.

’s Avonds was dan natuurlijk het gekostumeerde bal. Heel veel mensen waren verkleed en je viel op als je niet verkleed was. Verklede groepen en individuele personen deden hun best om de prijs van bestverklede vrouw, man en groep in de wacht te slepen. Aan deze avond werd een Rio achting tintje gegeven door Mr. Steel die met zijn danseressen kwam optreden. Door de vele polonaises konden de Prins en Page zien wie er het beste gekleed waren en uiteindelijk waren dit de winnaars:

Best verklede heer: Jimmy de Winter (drugsbaron)
Best verklede dame: Ginger Kleinee (bosnimf)
Best verklede groep: Rio Glittermeisjes

bosnimf 

Ginger als bosnimf 

 

Het feest ging tot in de kleine uurtjes door, en er werd veel gedanst en gefeest.

Zondag 6 Maart kerkmis en concert
Zondagochtend was het weer vroeg dag voor onze jongens van de Raad van 11, Prins Wim de 3de , Page Margret, Opper Ronald en alle aanwezigen. I.v.m. de restauratie van de kerk in Stompwijk, was uitgeweken naar de Christusdienaarkerk in Zoeterwoude. De Oud Prinsen lieten weer prachtige liederen horen in een volle kerk en tijdens het gebed van de nar was zelfs wat plaats voor zelfspot.

Zondagmiddag was het tijd voor Fanfare Juliana en de Oud Prinsen om een carnavalsconcert te geven in Het Blesse Paard! De opzet is vernieuwd en De fanfare en de Oud-prinsen traden gezamenlijk en om beurten op. Vele bezoekers konden genieten van de muziek die ten gehore werd gebracht! Doel is om vooral het publiek te vermaken. Dan moet je wel eens veranderen of uitproberen. ‘t was zeker erg geslaagd. Na dit muzikale optreden was het tijd voor de klanken van Jan Groeneweg. Al met al weer een zeer geslaagde middag, waarbij er weer vele carnavalsvierders op mooie concerten zijn getrakteerd!

Vanavond is natuurlijk weer de afsluiter van deze gezellige week: het Slotfeest! We hebben een ster van wereldformaat uitgenodigd om onze gasten te vermaken. De enige echte Trafassi die jullie heel waarschijnlijk wel kunnen van zijn hit Kleine Wasjes Grote Wasjes een spetterend optreden geven! Dit beloofd weer een knallend festijn te worden!

Volgende keer volgt het verslag van de andere dagen!