Groot Zoeterwouds Dictee 2011 levert ruim € 3100,- op!

 “Pubertijd of puberteit?”

Op dinsdag 8 maart organiseerde Rotary Zoeterwoude e.o voor de vierde maal het Groot Zoeterwouds Dictee. Ruim 100 leerlingen van groep 8 van de vijf Zoeterwoudse basisscholen en de Maerten van den Veldeschool zetten hun tanden in het pittige dictee, dat is geschreven door Corina van Bohemen, de winnende juf van vorig jaar. Het dictee met als jaarthema “groei” werd voorgelezen door Gerard van der Hoeven. ”Is het nou pubertijd of puberteit?”

Om mee te kunnen doen hebben de kinderen zich laten sponsoren door familie, vrienden en buren. Daarmee werd ruim € 3100 opgehaald! De opbrengst van het sponsorgeld wordt besteed aan een goed doel, dat de kinderen in onderling overleg per school bepalen.

Jarno Caspers (Westwoud) de winnende leerling met slechts 2 fouten, won een uitstapje voor vier personen naar de Efteling. Melany van der Akker (Maerten van den Veldeschool) haalde het meeste sponsorgeld binnen en won een stoere Rabobankfiets.  De winnende leerkrachten Richard Schoonens (Maerten van den Veldeschool) en Irene Hulsbos (Corbulo) mogen volgend jaar het dictee schrijven.

Rotary Zoeterwoude e.o werd in 2005 opgericht en zet zich graag in om met ludieke acties geld in te zamelen voor goede doelen. Het jaarlijks terugkerend Groot Zoeterwouds Dictee is één van die acties.