Toernieuws Toerclub Stompwijk

  Het is inmiddels half maart en het lentegevoel begint al een beetje te komen. De afgelopen week was het regelmatig zonnig en dan staan de fietsers al weer te trappelen van plezier om weer op het stalen ros te springen. Zo stond er afgelopen zondag al zo’n 25 man/vrouw bij de Meerlaan voor een tochtje naar Maasland. Er stond een aardige zuidenwind en hoewel de zon deze dag veelal verscholen bleef was het al een lekkere temperatuur. Het duurt ook niet lang meer voordat het fietsseizoen bij Toerclub Stompwijk voor iedereen echt gaat beginnen. Vanavond (dinsdag) is de jaarvergadering in Het Blesse Paard en over een kleine 2 weken is op zondag 27 maart de eerste clubtocht. Tot die tijd heb je dus nog even om je fiets van zolder of uit de schuur te halen en banden, remmen e.d. na te (laten) kijken.

Volgende week vind je in de Dorpsketting een uitgebreidere aankondiging met de nieuwe toerkalender. Dan hopen we op 27 maart weer velen aan de start te zien bij Oostvlietweg 30.

Ook nieuwe leden zijn weer van harte welkom en natuurlijk ook anderen die eens willen proberen hoe gezellig en sportief het toegaat bij de Toerclub. Het gaat de eerste weken nog rustig aan en dat went dus makkelijk. We rijden iedere zondagochtend een leuke clubrit door de Zuid-Hollandse polders in 6 verschillende groepen, dus voor iedereen is er wel een gezellige groep om bij aan te sluiten.

Clubblad “Op de Pedalen”

Als binnenkort het nieuwe fietsseizoen weer begint, betekent dat ook dat we weer een nieuw clubblad uit gaan brengen. We zijn altijd op zoek naar tekstuele of andere bijdragen hiervoor. Maak je dus iets leuks mee tijdens het fietsen of heb je een mooie tocht gereden, heb je bijzondere plannen voor komend jaar of onderweg een mooie foto gemaakt, zet dit dan eens op papier of in een e-mail. Ook andere ideeën zijn welkom. Je kunt het sturen naar: clubblad@toerclubstompwijk.nl.

Joop Zoetemelk Classic

Op zaterdag 19 maart organiseert LRTV Swift voor de 5e keer de Joop Zoetemelk Classic vanuit Leiden. Een mooie toertocht door het Groene Hart met routes van 50, 75 en 150 km. Een aardige gelegenheid om aan het begin van het seizoen alvast wat aan het zadel te wennen. Starten kan vanaf 7.30 uur bij het clubhuis van Swift, afhankelijk van de gekozen afstand. Een aantal A1-rijders gaat de 150 km fietsen en heeft afgesproken om 7.45 uur te verzamelen bij Swift. De A2/A3-rijders die de 75 km gaan rijden verzamelen om 8.30 uur bij de Meerlaan. Meer info op www.swift-joopzoetemelkclassic.nl

Arno van Rijn