Vervolg van verslag carnavalsweekend

Vorige week heeft u al in de dorpsketting kunnen lezen over het begin van de carnavalsweek, hieronder leest u het vervolg van de maandag en de slotdag, dinsdag.

Nog even terug naar de zaterdag naar het gemeentehuis daar heeft onze Prins Wim natuurlijk weer een speech gehouden. Deze staat nu ook op onze site ga hiervoor naar www.degaanders.nl.

Maandag 7 Maart Kindercarnaval: Maandagmiddag was het de beurt aan de kinderen om een gezellige middag te beleven, iedereen die zin had kon een kleurplaat inleveren en daar werden ook prijzen voor toegekend. De prijzen voor de mooiste kleurplaat gingen naar: Tim Koot en Zoë Granneman. Ook waren er prijzen in verschillende categorieën voor de kinderen die het mooist verkleed waren. Hieronder vindt u de uitslag van de deze verkleedwedstrijd:

Mooist Verkleed:

1-3 jr. Finn van Geylswijk

1-3 jr. Dannick de Hollander

4-5 jr. Kevin Knebel

4-5 jr. Femke Ammerlaan

6-7 jr. Mika Duyvestein

6-7 jr. Evy Granneman

8-9 jr. Mitch van Benten

8-9 jr. Kim van der Krogt

DJ Kevin zorgde ervoor dat iedereen lekker stond te springen en te dansen. Er werd veel polonaise gelopen met onder andere de Raad van Elf en de Koomers. De limonade en de plakjes worst en kaas werden graag verorberd. Al met al een zeer gezellige middag en met een aardigheidje ging men weer huiswaarts.

So You Think You Can Dance ’s Avonds was het de beurt voor de tieners om hun danspasjes te laten zien. In de grote zaal van het Blesse Paard werd onder Jan Groeneweg zijn lampen en de muziek van DJ Kevin gedanst en polonaise gelopen. Er kwamen zelfs 2 Zumba instructeurs om alle pasjes uit te leggen en voor te doen. Na een geslaagde avond gingen de tieners om half elf naar huis. De zangwedstrijd werd gewonnen door Lara van Schaik. De danswedstrijd door Eline van Bemmelen en David Bronmeijer. Deze 2 lieten zich helemaal gaan en sleepten hiermee prachtige prijzen in de wacht. Loterij dat was een prooi voor Kevin van Bemmelen. Simon van Es en Lisa Ammerlaan waren de slimste tijdens de Quiz.

Dinsdag 8 Maart:

Dinsdagmiddag is al jaren de middag van de oudere jongeren, de mensen van 55+ uit Stompwijk. Zoals ieder jaar was er weer een loterij en konden er vele mooie prijzen gewonnen worden,gesponsord door de middenstand van Stompwijk en omstreken, waarvoor hartelijk dank. 

Velen gingen met een prijs naar huis en men genoot zeer van deze middag. De polonaise werd zeker niet vergeten en achter Prins Wim III, Page Margret en Opper Ronald werd een grote stoet gevormd om met zijn allen gezellig te lopen. Natuurlijk hadden we ook dit jaar weer een Prins en Page van de ouderencarnaval.Dit jaar waren Antoon van Santen en Toos Kappetein de gelukkigen. Later in de middag werd men ook nog getrakteerd op een optreden van “Willempie”, het verrassingsconcert van zanggezelschap “Op Hoop Van Zegen” en een concert van de Oud-Prinsen.  Ook de advocaat en jonge borrel lieten zich goed smaken. Rinus van Haasteren kwam zelfs naar voren om zijn verontschuldigingen aan te bieden aan 2 Raadsleden omdat hij hun dit jaar de deur had gewezen en hierdoor geen loten gekocht. En natuurlijk kon de jaarlijkse afsluitende speech van Meneer Bos weer niet ontbreken.

Dinsdagavond was alweer de slotavond van de carnavalsweek. Om 21.00 uur ging de deur open en de mensen stroomden binnen. Deze avond werd door onze vriend Trafassi opgeleukt en dit was een zeer geslaagd optreden.  Er werd verder veel gedanst en polonaise gelopen. Onze eigen blaaskapel De Zwiebels verzorgde nog een optreden en om ongeveer 24.00 uur werd de Raad van Elf werd door hun vrouwen ontdaan van hun steek en cape. Hierna werd de Prins ontdaan van zijn scepter, cape, steek en ambtsketen. Ook de Page werd ontdaan van haar kroon en cape. Op dat moment stonden Wim en Margret weer als gewone burgers op de bühne. Daarna werd de prins afgevoerd door de oud prinsen en speelde De Zwiebels nog een vrolijke noot. De avond ging nog tot in de kleine uurtjes door en men genoot er zichtbaar van.

Na een week van genieten, feesten en polonaise lopen kunnen Prins, Page, Opper, Raad van 11 en bestuur terugkijken op een geweldig seizoen en gaan we er met z’n allen voor om dit ook volgend seizoen te bereiken!

Via deze weg willen wij alle bewoners en vrijwilligers bedanken voor het bijdragen van hun steentje aan dit zeer geslaagde carnavalsseizoen. Hopelijk zien wij u allemaal terug bij het volgende carnavalsseizoen.

We willen natuurlijk ook onze excuses aanbieden aan iedereen die op enige manier hinder van ons heeft gehad.

LET OP !!!! LEDENVERGADERING 11 MEI IN HET BLESSE PAARD ZAAL OPEN 20.00 AANVANG 20.30.

 

Voor meer informatie en foto’s, kunt u terecht op www.degaanders.nl

PR De Gaanders