Uitstapje Thialf

IJSCLUB ‘NUT EN VERMAAK’

Uitstapje Thialf fantastische afsluiting schaatsseizoen

Afgelopen zaterdag vertrok een bijna volle bus met schaatsers en supporters vanuit Zoeterwoude naar Thialf om daar het wedstrijdseizoen in stijl af te sluiten. Door de dit seizoen veelal belabberde omstandigheden op de Uithof verlangden de schaatsers ernaar een wedstrijd te rijden op snel ijs. In Thialf kon aan deze voorwaarden worden voldaan. Schaatsers van onze club, Zoeterwoude en een afvaardiging van districts- en gewestelijke selectie gaven nog een keer vol gas voor het aanscherpen van hun beste tijden. Het regende zo laat in het seizoen dan ook nog persoonlijke records. Onze Stompwijkse deelnemers keerden met maar liefst 19 persoonlijke records huiswaarts. Opvallend was het rijden van onze jongste deelnemers: Iris, Nadine en Tom. Zij wisten zich op de 500 meter met resp. 4,6 en 6 seconden te verbeteren.

De geweldige schaatsmiddag werd helaas overschaduwd door een lelijke valpartij van Kim van der Salm op de 1000 meter en een diskwalificatie van Koen de Groot als gevolg van de Dr. Bibberregel. Omdat de tijd van Koen een dikke verbetering van zijn beste tijd was, wordt hij wel in het overzicht vermeld.