Dartelende en rondspringende koeien op de Open Boerderijdag

Wie wel eens een koe een echte vreugdesprong wil zien maken, moet op zaterdag 9 april om 11.00 uur aanwezig zijn op de boerderij Verboon en Zoon in Zoeterwoude. Dan opent de boer voor het eerst na de winter zijn staldeuren en mogen de koeien tot hun grote vreugde de wei weer in. Deze speciale gebeurtenis vindt plaats tijdens de Campina Open Boerderijdag. Deze open dag, van 10.00 tot 14.00 uur, is er voor iedereen die meer wil weten over de herkomst van melk.

Rondom het openen van de staldeuren wordt een fotowedstrijd georganiseerd. Degenen die de leukste foto’s maken van de springende en rennende koeien, winnen een van de zeventien reischeques van 100, 250 of 500 euro. Bezoekers zijn welkom tussen 10.00 en 14.00 uur en kunnen ook een rondleiding over de boerderij krijgen. Naast vele leuke activiteiten, zoals schminken en de Skippie Koe Race, zijn er ook verschillende leerzame activiteiten, waarmee bezoekers op speelse wijze ontdekken waar melk vandaan komt. Uiteraard kan iedereen ook zuivelproducten proeven.

Open Boerderijdag

Dit jaar vinden er meerdere Open Boerderijdagen van Campina in heel Nederland plaats, van april tot en met oktober. Elke open dag heeft een eigen speciaal thema. Kijk voor meer informatie over de Open Boerderijdag op www.campina.nl.