Nieuwe kleding voor Toerclub Stompwijk

Een bijzonder moment voor de club!

Eindelijk was het afgelopen zondag zover. De nieuwe kleding is uitgereikt aan de leden. Ook van de extra bestelde voorraad is een deel al weer verkocht. Het is dan ook erg mooi geworden en we zijn er erg blij mee. Afgelopen zondag was dus de eerste clubrit waarbij we de kleding konden tonen. Wat een mooi gezicht, al die nieuwe clubshirtjes en broeken! Velen (±75) waren naar de Oostvlietweg gekomen om te worden vereeuwigd door “onze” fotograaf Frans. In een lange rij fietsten we een ommetje over de Kniplaan en het Duinwaterpad waar hij foto`s maakte vanaf de Knipbrug. Mooi zo`n lang lint.

Boven bij het manegepad werd de groepsfoto gemaakt. Nog een heel gedoe voordat iedereen op de goede plek staat. Na nog een foto van de C-groepen en bestuur ging iedereen zijn/haar kant op.

Wij, de C1, waren maar met zijn vieren en reden helemaal tot in Delft langs de Vliet, achterom bij de T.U. en dan via de Rotterdamseweg en door een mooi parkje, dan is de koffietent al in zicht. Het was er al aardig druk, dus kozen wij voor een plekje in de lege voorzaal. Terug ging het door het mooie natuurgebied de Ackerdijckse plassen, Oude Leede, Pijnacker naar Zoetermeer en Stompwijk. Om 12.30 uur reed ik mijn fiets in de schuur met precies 50 km! En wat hebben we het getroffen met het weer, veel beter dan dat ze voorspeld hadden. De C2 vonden Schielicht net iets te ver en hebben de koffie op in het Rieten Dak. Zij waren om 12.15 uur thuis met 40 km.

fietskleding 

Annie van Rijn

Ook de A1 was volledig in de nieuwe kleding gehuld. Met 16 man/vrouw reden we na het fotomoment weg richting Leidschendam. Dat wegrijden liep bij sommige groepen een beetje rommelig, dus kwamen we onderweg wat plukjes fietsers tegen die elkaar nog niet gevonden hadden. Wij konden weer een paar overstappers welkom heten in onze groep en opnieuw een jongedame erbij. Dat ging allemaal goed. Het blijkt even aanpassen aan het snelheidsverschil, vooral na de bochten, maar dat pik je snel op. In het Midden-Delfland zagen we in de verte een groep wielrenners van rechts komen. Was dat nou een groep van onze toerclub? Waarschijnlijk wel. Toch wel even wennen aan de nieuwe outfits voor je ze van een afstand gaat herkennen. Het was inderdaad de A2 die vlak daarna van de fiets moest. Zo waren wij toch eerder bij de koffie. Het was zoeken naar stoelen om de zitten, maar de B ging al weer weg, dus alsnog plek genoeg. 

Bij Rodenrijs was een fietspad afgesloten en moesten we keren. Precies op dat moment reed Richard lek en konden we de even overleggen over de route. Het nieuwe fietspad bleek even verderop aangelegd. Soms ben je een paar jaar ergens niet meer geweest en moet je even zoeken als er van alles is veranderd. Via het Balijbos en het Westerpark reden we terug naar Stompwijk waar we bijna 75 km op de teller hadden.

 Arno van Rijn

Aanstaande zondag 10 april gaan we met de A (75 km) en B (65 km) groepen naar Haastrecht. De C gaan naar de duinen tussen Katwijk en Wassenaar voor een rit van 45 km. Vertrek is weer om 9.00 uur vanaf Oostvlietweg  30.