Thema Koninginnedag 2011 ‘Beestenboel’

 Vorig jaar bestond de Stichting Oranjefeesten Stompwijk 35 jaar en werd er een extra feestelijk programma georganiseerd met een speciale aubade met alle geridderden van Stompwijk, een ballonnenwedstrijd, lampionnenoptocht en nog veel meer. Dit jaar willen we er op zaterdag 30 april weer een feestelijke dag van maken voor jong en oud.

We starten ’s ochtends vroeg (9 uur bij Elmeco) met de optocht met medewerking van de Showbandkids, het thema is dit jaar ‘Beestenboel’ dus haal je koeienpak, apenkleding of olifantenhuid maar te voorschijn. Alle dieren zijn van harte welkom op deze dag, dus ook die gevaarlijke tijger in een kooi achter je fiets of die gifgroene slang om je stuur. Neem allemaal je dierenknuffel maar mee op deze dag want dan zetten wij je samen met je lievelingsknuffel mooi op de foto met één van onze loslopende tijgers tijdens het spelcircus.

Om half tien zal de aubade plaatsvinden door het jeugdorkest van de fanfare Juliana naast de prachtig gerenoveerde kerk. De optocht zal vervolgens verder gaan naar het sportpark voor het spelcircus met allerlei nieuwe dierenonderdelen. Vrijwilligers voor het spelcircus kunnen zich melden bij Hélène van den Bosch (tel. 5801992).

Na de Oranjelunch zal het middagprogramma van start gaan met eerst een optreden van ‘Jazz Like That’ en vervolgens een spectaculair lasergamespel voor kinderen vanaf 8 jaar (jongere kinderen kunnen samen met hun ouders meedoen). Voor de beste lasergamer van Stompwijk is er een prachtige beker te winnen maar er zal daarnaast vooral om de eer gestreden worden. Volgende week zal er meer informatie over dit onderdeel in de Dorpsketting te lezen zijn dus houd deze goed in de gaten.

Op Bevrijdingsdag op donderdag 5 mei is er ’s ochtends een kinderprogramma en ’s middags de traditionele rommelmarkt in de sporthal. U kunt zich opgeven voor een tafel bij Hélène door tussen 18.00 en 20.00 uur te bellen (tel. 5801992) of door een briefje met naam en het aantal tafels af te geven bij Meerlaan 1a.

Stichting Oranjefeesten Stompwijk (SOS)