Windkracht 6

Windkracht 6

De afgelopen weken hebben leden van fanfare Juliana op de Maerten van den Veldeschool muzieklessen verzorgd voor de leerlingen van groep 5 en 6. De lessen bestonden steeds uit twee delen: het eerste deel, de theorie, werd verzorgd door hun eigen juffrouw, terwijl het tweede gedeelte, de praktijk, verzorgd werd door leden van de fanfare. Diverse houten en koperen blaasinstrumenten kwamen aan bod, waarbij de kinderen zelf ook aan de slag gingen. Het is bijvoorbeeld verrassend om te ervaren hoeveel muziek je uit een tuinslang kunt halen. Tenslotte kwamen ook de slaginstrumenten aan bod waarbij de leerlingen zelf instrumentjes mochten maken.

Dit geslaagde muziekproject werd afgesloten met een geweldige happening in het Dorpshuis. Op woensdagavond 6 april werden de leerlingen en ouders door de fanfare uitgenodigd om samen de liedjes uit het project ten gehore te brengen. Dankzij de enthousiaste presentatie van dirigent Richard Vrijhoef werd het een avond om niet snel te vergeten.

Fanfare Juliana, en in het bijzonder Arie Lelieveld, namens de leerlingen van groep 5 en 6: BEDANKT!!