Let’s play darts!

 De strijd is gestreden, de winnaars zijn bekend!

Afgelopen zaterdag is de 2e ronde en finale gespeeld van het Stompwijk-Zoeterwoude darttoernooi. Er waren 8 dames verdeeld in 2 poules. De beste 2 uit de poule gingen door. De nr 2 van de ene poule speelde tegen de nr 1 van de andere poule. De winnaars hiervan mochten de finale spelen.

Tamara Prins en Shirley Brugman  gingen de strijd aan in de finale. Het werd een nek-aan-nek race waarbij Tamara sterker was dan Shirley. Tamara Prins is voor de 2e keer kampioen geworden! Shirley Brugman werd 2e, Astrid Coene werd 3e.

Bij de heren werd er volgens een “knock-out” systeem gestreden om een finaleplek. Rick van Rijn wist zijn finaleplek te bemachtigen door een achterstand om te buigen in een overwinning van 4-3. Henk Turk wist ook weer een finaleplek te bemachtigen, hoewel hij er zelf niet in geloofde, want volgens zijn statistieken zou nu weer een ander de finale moeten gooien. Hij heeft 3x op rij gewonnen, toen een keer niet en daarna weer 3x gewonnen. “Gewoontes zijn om te doorbreken en statistieken om weg te gooien’’ was een reactie van de organisatie op Henk zijn kansberekening… Henk gaf Rick weinig kans en presteerde zelfs een 164 uit te gooien!!! Henk Turk werd weer kampioen! Er werden meerdere prijzen uitgedeeld. Voor degene met de meeste 180’s: Henk Turk, ook voor degene met de hoogste uitgooi: Henk Turk. Kortom Henk Turk is winnaar overall!!! Het was weer een gezellige, sportieve darttoernooi met veel deelnemers.

Volgend jaar wordt dit toernooi voor de 10e keer georganiseerd en wij zijn al druk aan het brainstormen hoe wij dit gaan vieren. Het liefst willen wij dit groots aanpakken, maar er moet nog even gekeken worden naar de mogelijkheden.

Leg de pijltjes niet in de kast, blijf gezellig oefenen en hopelijk tot volgend jaar!

De organisatie