Dolblije koeien en dolblije bezoekers

Vorige week zaterdag werd er een open dag georganiseerd bij de Familie Verboon en zoon in de Weipoort in Zoeterwoude. Het is namelijk een waar feestje als de koeien na maanden lang op stal te hebben gestaan weer naar buiten mogen. Heel vroeger stonden ze vastgebonden op stal, nu kunnen de meeste nog vrij rondlopen. Maar een feest blijft het.

Ik had mezelf aangemeld bij het Koe-alert bij de Stichting Wijk en Wouden, dan word je op de hoogte gehouden van de vrijlating van de koeien in de directe omgeving.   In verband met mijn ziekenhuisopname, heb ik er zelf dit jaar niets aan gehad.

De uitnodiging om dit festijn mee te beleven is via de Dorpsketting geplaatst. Ook landelijk is hier aandacht aan besteed in samenwerking met de Campina open boerderij dag. Dat was niet tegen dovemansoren gezegd. Heel veel mensen hebben een bezoek gebracht aan de prachtige boerderij van de familie Verboon. Een erehaag van bezoekers begeleidde de koeien naar het malse gras in het weiland. Vrolijk dansten de koeien in het rond. Deze foto is gemaakt door Jack Luiten, waarmee hij mee kan dingen naar de mooiste foto!

Verder was de hele boerderij voorbereid op bezoekers middels de diverse kraampjes, maar of ze voorbereid waren op 1200 bezoekers is de vraag!

Petra