Elfdorpentocht 2011

 Op zondag 1 mei organiseert Toerclub Stompwijk de 20e editie van de Elfdorpentocht. Na enkele maanden van voorbereiden kunnen velen weer op de fiets stappen om aan deze mooie tocht mee te doen. Na diverse jaren met meer dan 1000 deelnemers hadden we vorig jaar een tegenvallende dag met veel regen. Nu zijn de berichten weer goed en verwachten we vele fietsers uit Stompwijk, de wijde omgeving en zelfs uit verre delen van ons land die besluiten om deze tocht te rijden. Uiteraard dragen ook de prachtige routes bij aan de steeds weer geweldige deelnemersaantallen. Er kan namelijk ook dit jaar weer gekozen worden uit 4 verschillende afstanden van 45, 80, 125 en 160km. De routes gaan vrijwel uitsluitend over fietsvriendelijke wegen in de landelijke gebieden die Zuid-Holland rijk is. We zijn er ook dit jaar weer in geslaagd om routes uit te zetten waarin vrijwel geen verkeerslicht voorkomt. Ga dat maar eens vertellen aan iemand die niet uit de Randstad komt! Alle routes zijn duidelijk met pijlen uitgezet, dus je hoeft niet steeds op je routebeschrijving te kijken. Na afloop ontvangen de deelnemers een leuke herinnering.

Ondanks het succes van de afgelopen jaren zitten de routemakers niet stil. Ook dit jaar zijn er in de diverse routes weer wat veranderingen of verbeteringen aangebracht. De 45km route vanuit Stompwijk is geheel nieuw uitgezet. Deze tocht maakt een rondje om Zoetermeer, langs Kruisweg en ook komt u door Zoeterwoude en de Vlietlanden. De 45km route maakt duidelijk dat je helemaal niet ver hoeft te fietsen om op de mooiste plekjes te komen.

We zijn blij dat we ook dit jaar weer gebruik kunnen maken van Het Blesse Paard als start en aankomstlocatie. Het zal hier de hele dag door een gezellige drukte zijn van fietsers en vrijwilligers.

De voorbereidingen op de Elfdorpentocht zijn inmiddels vrijwel afgerond. Deze week worden de motorrijders weer ingeschakeld om de routes uit te zetten. Ook ontvangen de vele vrijwilligers de laatste instructies. Het enige waar we weinig aan kunnen doen is het weer. De laatste weken hadden we erg goed weer en het ziet er naar uit dat het ook zondag weer prima fietsweer wordt. Dan rekenen we ook weer op veel deelnemers. Wij zijn er klaar voor!

Alle Stompwijkers zijn dus ook van harte uitgenodigd om mee te doen en er een gezellige dag van te maken. Zie voor de starttijden en overige info www.toerclubstompwijk.nl of de advertentie in deze Dorpsketting.

De organisatie