Elfdorpentocht zeer geslaagd

CIMG1793Afgelopen zondag organiseerde Toerclub Stompwijk de 20e Elfdorpentocht en dat is weer een groot succes geworden. Nadat we vorig jaar een dip hadden met de hele dag slecht weer, troffen we nu weer een stralende dag. De hele dag scheen de zon en dat trok vele fietsers over de streep om een van de mooie routes te gaan fietsen. De stevige noordoostenwind die daarbij af en toe getrotseerd moest worden hield hen niet tegen. In Stompwijk gingen uiteindelijk 740 fietsers van start en op onze 2e startplek in Maasland vertrokken ook nog eens 460 deelnemers. Hiermee komt het totaal op precies 1200 en dat is een paar meer dan het vorige record.

Het was de hele dag een gezellige drukte op de 2 startlocaties en ook onderweg bij de verschillende controleposten. We hoorden ook weer vele positieve reacties op de mooie routes waar opnieuw geen verkeerslicht in voorkwam. Velen geloven vooraf niet dat dit mogelijk is in onze drukke regio, maar komen dan verrast en enthousiast terug. Zonder een ander tekort te doen, willen we Sjaak van Santen bedanken voor zijn tomeloze inzet voor het verzorgen van deze routes.

Vanwege het jubileum van de Elfdorpentocht hadden we speciale fietssokken laten ontwerpen als herinnering. Hierop staat het logo van onze club en ze vonden gretig aftrek. Ook de bekende bidons werden nog vaak uitgereikt. Daarna was het nog lang gezellig op het terras bij Het Blesse Paard, waar we ook deze keer weer gastvrij werden ontvangen.

Graag danken we weer alle vrijwilligers voor hun inzet. De route-uitzetters, stempelpostbezetters, fietsenstallingbouwers, koffieschenkers, inschrijvers en alle anderen. Alleen met hun hulp is zo’n evenement mogelijk.

En natuurlijk dank aan alle enthousiaste deelnemers. Graag zien we velen volgend jaar weer terug bij de volgende Elfdorpentocht op zondag 6 mei 2012.

Organisatie Elfdorpentocht