Reunie

Reünie 9 juli 2011

Vroeger werd je als bleekneusje naar een vakantiekolonie gestuurd

Dit was dan voor 6 weken. Soms voor een enkel jaar, maar het gebeurde ook  voor meerdere jaren achter elkaar. De een vond het daar verschrikkelijk, de ander wilde niet weg en vroeg om verlenging. Zelf ben ik ook zo’n bleekneusje geweest. Ik werd naar Bakkum uitgezonden: 1969 voor 6 weken. Het werd een heerlijke tijd. Wel streng, maar dat gaf niet. Je wist waar je aan toe was. Die heerlijke bossen, de duinen, de abdij in Egmond. Ik vond het prima, wat waren die 6 weken snel om. Toen 2 jaar later het weer ter sprake kwam: weer uitzenden???? Zei ik volmondig ja, maar.. alleen naar Bakkum. Intussen was het tehuis geen vakantiekolonie meer, maar een kindertehuis. Er was flink verbouwd/aangebouwd. Het werden nu 6 maanden, een tijd van wandelen/genieten/zingen/naar school/structuur. Een fijne tijd,  …wat waren die 6 maanden snel om!! Thuis had ik heimwee. Naar de bossen, naar de zee.

2010

Ergens had ik nog een poëziealbum liggen. Ik ben gaan zoeken op internet. Ik heb Bakkummers gevonden zo’n  200 mensen. De oudste is 85 jaar en is daar geweest in 1949. De jongsten zijn eind 20. Ik heb een Bakkumhyves opgericht: http://antoniusst.hyves.nl/  Een hyves met veel foto’s  266 stuks en veel verhalen.

2011

Sint Antonius is nog in gebruik als medisch kindertehuis. Voor de zomer 2011 wordt  de functie ‘kinderopvang’ opgeheven. De kinderen worden dan kleinschaliger opgevangen. Het pand wordt te duur in onderhoud. Het gebouw(1934, architect J.B. Itis) staat ingeschreven in het  rijksmonumentenregister.

 

Reünie

Stichting Parlan(St. Antonius) gaat een reüniemiddag organiseren op 9 juli 2011. Vindt je dit leuk, hou dan de dorpsketting in de gaten. Ben je ook in Bakkum geweest, heb je foto’s, heb je verhalen, meld je aan bij de

Bakkumhyves: http://antoniusst.hyves.nl/ 

Mijn email: tamar_no1@hotmail.com

 

Truus Knijnenburg