Zonovergoten Koninginnedag 2011

Optocht en aubade

Het Oranjefeest begon afgelopen zaterdag met een fris windje en een prachtige strakblauwe lucht.  Rond negen uur hadden de eerste deelnemers van de optocht zich al verzameld aan het startpunt bij Elmeco en stonden ook de Showbandkids al paraat. Het aangespannen rijtuig voor Antoon van Santen en zijn vrouw Corrie werd voorgereden en vanaf dat moment kon het oranjefeest beginnen. De optocht van feestelijk versierde fietsen in het thema “Beestenboel” liep richting het Dorpshuisplein alwaar de Jeugdfanfare Juliana klaar zat voor het volkslied. Inmiddels hadden zich hier nog veel meer Stompwijkers verzameld. Om klokslag half tien werd door Antoon de vlag gehesen tijdens de aubade en werden alle kinderen getrakteerd op iets lekkers. De tocht ging vervolgens verder door het dorp met als eindpunt het sportterrein van Stompwijk ’92. Door de jury waren ondertussen al een aantal deelnemers van de optocht gesignaleerd die bijzonder mooi versierd waren, de volgende kinderen werden na afloop beloond met een prijs Silvan van Dijk, Liz Vergeer, Tim Koot, Mitch van Benten, Max Jonson en de Sjoerd, Joost en Dries van Bemmelen.

Kinderspelcircus en Oranjelunch

Ondertussen zaten de vrijwilligers in de kantine al klaar voor de inschrijvingen van het spelcircus. Ook dit jaar waren er weer allemaal nieuwe spel onderdelen, zo wisten de allerkleinsten zich al snel te melden bij de ballonnenclown, de grabbelton en de popcorn automaat. De grotere kinderen vermaakten zich met het hazengolfspel, schoten met een handboog op de totempaal en sloegen keihard op de kop van Jut. Terwijl de ouders op het terras zaten te genieten van hun oranje tompouce, vermaakten de kinderen zich op het veld. De prijswinnaars van het spelcircus zijn: Tristan Baatenburg, Mitch van Benten, Lars Roeling, Melanie vd Akker, Saskia den Haan, Stephanie Janson, Lucas Havik, Dustin van Bemmelen, Fin van Geylswijk, Dani Soonius, Fenna van Krevelen, Yoeki van Es, Mika Duyvestein, Daan Koot, Wessel den Hollander, Jar Hogenhout, Luna van ’t Veer en Sanne van Ruyven. De kinderen die hun prijs nog niet ontvangen hebben kunnen deze op Bevrijdingsdag afhalen bij Hélène op het sportpark. Aan het eind van de ochtend was het tijd voor de Oranjelunch en hiervan werd gretig gebruik gemaakt door zowel de kinderen als hun ouders, rond half één werd het stil in en rond de kantine omdat iedereen heerlijk zat te smikkelen.

Dansshow en Lasergame evenement

Vervolgens kon het middagprogramma alweer van start gaan waarin ‘Jazz like  That’ de spits afbeet met een spetterend optreden in de sporthal. Daarna was het eindelijk zover en ging de strijd om de beste lasergamer van Stompwijk van start. Een indrukwekkend opblaasbaar lasergamespel stond klaar op het veld en in een mum van tijd was de lijst van deelnemers gegroeid tot ruim over de honderd! Verhit maar met een stralend gezicht kwamen de eerste deelnemers na afloop het spel weer uit en zij schreven zich meteen weer in voor een tweede keer. Er waren niet alleen veel jongens die naar binnen gingen maar ook de meisjes lieten zich niet onbetuigd en deden stoer mee. Eén meidenteam met Isa van der Helm, Eline van Bemmelen en Lisa Knijnenburg wisten zelfs een extreem hoge score van 8366 punten te behalen. De overwinning ging echter naar een jongensteam die in wisselende samenstelling tweemaal een highscore van ruim 9000 punten behaalden. Kenrick Bol, Dennis Luk, Kees Overdevest en Richard Luk mochten na afloop dan ook de mooie beker in ontvangst nemen.

Zeer tevreden kijken wij als Oranjevereniging terug op deze geslaagde Koninginnedag waarop wij weer vele glunderende kindergezichten hebben gezien. Dit alles is uiteraard alleen mogelijk dankzij de hulp van de vele vrijwilligers en de financiële ondersteuning van onze sponsors. Wij willen hen allemaal van harte bedanken en hopen dat wij volgend jaar weer op ze kunnen rekenen zodat we er met zijn allen wederom een fantastische dag van kunnen maken. Voor een foto impressie van deze dag kunt u terecht op www.stompwijk.nl , kijk onder het kopje Stichtingen bij de foto’s van Oranjevereniging.

Programma Bevrijdingsdag (donderdag 5 mei)

               8.30 uur                                          Inschrijving viswedstrijd bij de kantine

9.00   – 10.30 uur                                           Viswedstrijd

10.00 – 12.00 uur                                           Stoep krijten en aansluitend bingo spelen in de kantine

13.30 – 15.30 uur                                           Rommelmarkt in de Sporthal, (zaal open om 13.00 uur) 

U kunt zich inschrijven voor een tafel door een briefje af te geven bij Hélène van den Bosch, Meerlaan 1, of telefonisch na 18.00 uur op tel. 5801992.

Stichting Oranjefeesten Stompwijk