Toernieuws Toerclub Stompwijk

Toernieuws Toerclub Stompwijk

De Moeder-zon-dag rit. 

Het was de eerste keer weer dat we vroeg gingen starten. Gelukkig werkte het weer nog steeds mee en gaf de temperatuur al 15°C aan. Om even voor half 9 stonden er zo`n 62 fietsers klaar voor een rit naar de Meije of Hazerswoude.

De C gaat traditiegetrouw naar Klein Giethoorn voor de koffiestop. Met 8 vrouwen en 1 man en de C2 4 mannen en 1 vrouw gingen we van start. De route liep via de Vlietlanden, het dorpscentrum van Zoeterwoude, Molenpad langs het industriegebied linksaf naar de Stierenbrug, waar er opgemerkt werd “we gaan toch naar Klein Giethoorn?”. Maar we moeten natuurlijk wel een ommetje maken anders zijn we te vroeg en hebben te weinig kilometers! Dus onder de brug door naar de Dorpsstraat en vanwege werkzaamheden even een omweg om later weer op de route te zitten. Dan langs de “sloot” (De oude Rijn) verder richting de Koudekerkse brug. Het mooie Oostvaartpad en over het smalle paadje op naar de koffie. We konden lekker op het terras zitten en genoten van het mooie plekje daar. Na de pauze de weg vervolgd en via de Middenweg naar de Hoogeveenseweg, Benthuizen en om de plas heen, waar de Zoetermeerders afhaakten. Bij de Noord Aa was het al druk van water- en zonaanbidders. Om 11.40u kwamen we in het dorp aan met 45 km. Enkelen stopten nog voor een bakje koffie bij het vandaag voor het eerst geopende terras van het Blesse Paard.

Annie van Rijn  

De B vertrok, om half negen, met z’n 11-en naar de Meije. We misten toch wel enkele vaste klanten in de groep (vroegere vertrektijd gemist?). Via een mooie route reden we naar de Partyboerderij. U weet wel, waar ze die speciale aanbieding van 2 koffie met appelgebak hebben. We konden lekker buiten zitten. Een fantastisch gezicht: 50 TC-leden in de nieuwe lay-out. De serveersters bleven koffie en gebak aanslepen. Het tweede bakkie moest je zelf halen, dus kon je hem extra vol doen! Weer een mooie fietszondag geweest. Wel jammer dat op de smalle landelijke weggetjes diverse gehaaste automobilisten reden. Advies aan het nieuwe GS-College: Meer gesepareerde fietspaden aanleggen in de Meije.

Om kwart over twaalf weer thuis met 85 km op de teller.

Hans Heemskerk

Aanstaande zondag 15 mei rijden de A (85km) en B (80km) naar Hekendorp. De C gaat nu naar de Meije voor een lange rit van 60km. Vertrek is weer om 8.30u vanaf Oostvlietweg 30.