Bloemetjes en bijtjes

De bloemetjes en de bijtjes

Wisten jullie dat er in een bijenkorf één koningin woont met enkele honderden darren en wel 50.000 werksters?

Wisten jullie dat de koningin wel 6 jaar wordt, maar de darren en werksters maar een maand? Dat de koningin in haar leven maar een keer bevrucht wordt op haar bruidsvlucht en dan wel door een groot aantal darren. Dat ze daar haar hele leven honderdduizenden eitjes mee kan bevruchten. Dat ze enkele eitjes NIET bevrucht en daar de darren uitkomen. Dat ze de korf verlaat als het te druk wordt en dat dan de werksters een bepaald gelei gaan produceren, hiermee enkele larven voeden, en deze hierdoor als koningin uitgroeien!!!

Dat honing veel gezonde bestanddelen bevat en een bijensteek wel eens geneeskrachtig kan zijn.

De wonderlijke wereld van de bijen is ons boeiend uitgelegd door Maap Groenendijk uit Boskoop. We hebben ervan genoten en een hoop ‘opgestoken’. We konden dan ook niet weggaan zonder een paar potjes honing. Een aanrader voor iedereen, zowel Maap als zijn honing.

Anja Halverhout