Spelletjesmiddag

  Zondagmiddag 12.30 uur, tijd voor ontspanning. Even geen wedstrijd, geen dressuurproeven of moeilijke springhindernissen, maar gewoon leuke behendigheidsspelletjes voor pony en ruiter. In totaal hadden zich 12 amazones met hun pony`s opgegeven om mee te doen aan deze spelletjesmiddag. Anouska met Bram, Stefanie en Miranda met Max, Chantal en Liesanne met Camee, Stephanie met Daisy, Maira met Silvester, Mirjam met Kinky, Joysi met Olly, Melanie met Goldy, Amber met Sjors en Anne met Stormer.

We begonnen met het behendigheidsparcours. Een parcours vol met leuke spelopdrachten zoals: slalom om de pionnen, draven tussen 2 “poortjes”, springen en dan tussen 2 balken lopen, van je pony afstappen en aankleden incl. sjaal. Lopen met je pony aan de hand op een tapijt en je mocht absoluut niet galopperen want dat kost je 4 seconden. Als toeschouwers lijkt het allemaal zo simpel, maar niets is minder waar, elke opdracht vergde de nodige rijkunsten en het lef van de ruiters. Erg leuk om naar te kijken.

Na een gezellige pauze met wat drinken en iets lekkers gingen de ruiters verder met balkendans. Er liggen een stuk of 5 balken uit elkaar in de bak. Hierbij hebben we 2 groepen gemaakt anders krijg je ongelukken. De muziek gaat aan en je draaft met je pony op de hoefslag maar zodra de muziek stopt, zoek je een balk. Het is de bedoeling dat je pony over de balk heen stapt met twee voetjes en vervolgens moeten ze 4 seconden blijven staan. Dit vergde ook weer de nodige rijkunst van de ruiters, erg leerzaam om je pony te laten gehoorzamen. Al met al voor de ruiters en zeker ook voor de  toeschouwers, een superleuke middag en zeker voor herhaling vatbaar. Daphne van Dijk is vast een grote fan van mijn dochter Joysi, zij zat haar juichend aan te moedigen en hoorde je overal bovenuit! Geweldig! Alle kids bedankt voor jullie geweldige prestatie daarom kreeg iedereen een mooie prijs mee naar huis.

Namens de organisatie willen wij ook Maaike van de Voort bedanken voor de jurering, de ouders die hielpen met de catering en De Blesruiters voor het gebruiken van hun accommodatie. Alles ging heel spontaan, iedereen heeft het dus heel goed gedaan. Dikke pluim. Nicoline, Gerda en Sonia (de afzender zit ook in de organisatie maar die ga ik niet persoonlijk bedanken) bedankt voor de organisatie en voor jullie inzet. Zoals gewoonlijk kunnen de foto’s weer gratis geplukt worden op de site van fotografiecarmen. 

CArmen