Toernieuws Toerclub Stompwijk

 

Afgelopen zondag 22 mei werden de fietsliefhebbers van de toerclub wakker met nattigheid. Het had in de vroege ochtend behoorlijk geregend en rond half 8 vielen de voorlopig laatste spetters. De aanblik van natte wegen en donkere lucht hield wat fietsers van hun plannen af, maar toch stonden er om half 9 nog 45 aan de start. Velen van hen hadden op buienradar gezien dat het droog zou blijven. De A-groepen hadden de rit naar Vogelenzang op het programma. De B en C naar Bleiswijk.

De A1 vertrok met z’n 12-en richting Voorschoten en Wassenaar. Bij de Deijl sloot er nog een laatkomer bij ons aan. Die was eerst bij de A2 aangesloten, maar zag ons even later rijden in de verte. Met een demarrage probeerde hij het gat te dichten en omdat wij ook wat oponthoud hadden bij een opgebroken fietspad en een verkeerlicht kon hij precies weer aansluiten. De route door de duinen was lekker rustig en met weinig wind konden we goed doorrijden. Inmiddels scheen ook de zon tussen de wolken door en was het best aangenaam. Bij het Pannenland namen we dan ook plaats op het terras. Het betrok echter al weer snel en er kwam ook wat wind opzetten. Via Bennebroek bij de Ringvaart aangekomen bleek dat het inmiddels zelfs westenwind kracht 4 à 5 was geworden. Eerst kwam deze schuin van opzij, maar later ook in de rug. Hoe dan ook was het aardig afzien voor iedereen en werd er bij Nieuwe Wetering weer gehergroepeerd. Voordeel van de harde wind was wel dat de wegen lekker snel opdroogden. Na nog meer wind en een heel klein buitje bij Koudekerk kwamen we na ruim 90km moe maar voldaan weer terug in Stompwijk.

Arno van Rijn

De B vertrok met z’n 9-en naar de Rottemeren. De thuisblijvers hebben een fabelachtige tocht gemist onder prima weersomstandigheden! Naar de Rottemeren kun je via een standaard route, echter Jaap had ‘n groene tocht uitgestippeld over louter mooie weggetjes door landerijen en bossen. Zelfs rijd(st)ers die al jaren meerijden riepen vaak “hier ben ik echt nog nooit geweest”. Ook deden we nog een stukje oud-Rotterdam aan waar we o.a. over de brug “Oude Rotte en …” reden. Na enige tijd kwamen we weer op bekend terrein namelijk op de hoek bij Terbregge vanwaar we langs de oever naar het “Het Zeeltje” reden waar de koffie en gebak prima smaakten. Na ons arriveerden ook de C-groepen. De terugweg, met wisselend voor- en tegenwind, was weer meer basic. Om 12.30u weer thuis in Leiden met 85 km op de teller.

Hans Heemskerk

Er zijn 8 C-fietsers naar `t Zeeltje gefietst (1 van de C1 en 7 van de C2). Ze hebben ook behoorlijk last van de wind gehad. Heen een vrij lange rit van ongeveer 36 km en terug een korte weg, totaal 55 km.

Aanstaande zondag 29 mei gaan alle groepen alsnog naar Honselersdijk. Vertrek is om 8.30u vanaf het erf van Theo.

Komend weekend staat ook weer de 3-daagse op de kalender. Vrijdagochtend vertrekken 11 fietsers op de fiets naar Katwoude. We wensen ze veel plezier en mooi weer.