Vragen voor de jubilaris Tineke

Schooljubilarissen 018

Geef een korte introductie van jezelf, naam en overige gegevens en hoe lang je in Stompwijk werkt en hoe je in Stompwijk terecht bent gekomen.

Tineke Bregman, ik woon aan de Stompwijkseweg met mijn man Coert en kinderen Geordie, Jarik en Lennert. Toen ik net begon als juf woonde ik nog in Pijnacker. In september 1985 ben ik begonnen als kleuterjuf in Voorburg op drie verschillende scholen. Daarna kreeg ik een vaste baan in Oegstgeest op de Hofdijkschool waar ik ruim 10 jaar afwisselend voor groep 1 en 2 heb gestaan. Al gauw ben ik daar ook gaan wonen. Nadat ik trouwde ben ik naar Stompwijk verhuisd en toen Geordie geboren is, zocht ik een baan dichterbij. Na een poos ingevallen te hebben op de Maerten van den Veldeschool en andere scholen werd mij gevraagd om te solliciteren op de baan voor het zwangerschapsverlof van juf Linda met uitzicht op een vaste baan. Zo ben ik de Maerten van den Velde ingerold en niet meer weggegaan. Wel heb ik inmiddels ook lesgegeven aan groep 3, 4, 6 en 7. En nu ben ik weer terug in groep 3. Tot nu toe kan ik eigenlijk zeggen dat het erg goed bevalt op de Maerten van den Velde.

Heb je altijd al juf willen worden?

Ja, mijn moeder zegt dat ik vroeger altijd heb gezegd dat ik juf wilde worden en altijd thuis zou blijven wonen….. Het  eerste is in ieder geval gelukt. 

Klopt het lied dat je op het schoolplein toegezongen werd?

In het lied stond dat ik in een koor zing, dat is helemaal waar namelijk bij The Sweet Lake Harmony Singers in Zoetermeer. En dat ik gym geef aan mijn eigen groep. Klopt ook.

Welke eigenschap vind je van jezelf het meest prettig en waar zou je iets meer van willen hebben?

Ik vind het fijn om op tijd te zijn om alles goed georganiseerd te hebben. Ik denk dat wel precies ben. Verder zou ik me wel wat minder zorgen willen maken, wat gemakkelijker willen zijn.

Wat is het leukste wat je op school hebt meegemaakt?

Ik vond afgelopen woensdag wel heel erg leuk. Zo veel dingen georganiseerd speciaal voor ons. Geweldig! Wat ik ook zo leuk vind bij ons op school is dat er zoveel kan, zoals de leuke projecten en excursies die daarbij horen. De mensen, die als je iets vraagt altijd bereid zijn mee te denken of helpen.

Wat is je lievelingsvak om te geven en hoe dat zo?

Een lievelingsvak heb ik eigenlijk niet. Wel vind ik het heel leuk om van alles bij een onderwerp te verzinnen, daarom maak ik ook veel boekjes rond het thema. Zoals nu de bodem, dan zoek ik reken-, lees- en schrijfbladen en ook wat informatie erbij en bundel dat in een werkboekje. Dat mogen de kinderen dan maken als ze het gewone werk af hebben of tijdens zelfstandig werken. Vooral de woordzoekers zijn dan geliefd. 

Wat is de grootste verbetering binnen het onderwijs?

Dat er veel aandacht is voor de leerling die anders is, leer- of gedragsproblemen heeft. 

Wat mag van jou geschrapt worden in het les(school)programma?

Ik ben het helmaal met Yvonne eens, alle administratieve inzet na schooltijd. Alles moet geregistreerd worden en vervolgens neem je nog nakijkwerk mee ook.

Wat maak het dat je het zolang bij één school volhoudt?

Je kunt jezelf zijn. Iedereen draagt zijn steentje bij. Met collega’s en kinderen is er geen moment van verveling. 

Welke vraag heb je gemist?

Ehhh,…

Tineke Bregman