Stompwijkse kinderen doen mee aan de Monumenten Kunstwedstrijd

Op een mooie woensdagavond vertrekken kinderen van de Hobbyclub uit Stompwijk met schildersdoeken, verf, kwasten en verfschorten naar boerderij Weltevreden aan het Oosteinde in Stompwijk. De kinderen doen mee aan de Monumenten Kunstwedstrijd en worden door de bewoners, de familie Juffermans, gastvrij ontvangen. Daar strijken zij neer om de circa 400 jaar oude monumentale boerderij vanuit verschillende hoeken op het doek vast te leggen. Er wordt enthousiast geschilderd. De avond van tevoren is al een achtergrond op het doek aangebracht om vlekken bij het schilderen te voorkomen, meldt een jongedame. De resultaten zijn verrassend. Een schilderij maken is al heel leuk en nu maar afwachten of zij op Open Monumentendag in de prijzen vallen! 

Enthousiast geworden? Nu aanmelden!

Jong en oud kunnen zich tot 1 juli aanmelden voor de Monumenten Kunstwedstrijd via www.omd-lv.nl en met het inschrijfformulier dat onder andere bij de bibliotheken in de gemeente kan worden afgehaald. De kunstwerken moeten op 9 september worden ingeleverd voor de expositie, jurybeoordeling en prijsuitreiking in Wijkcentrum Oranjehoek in Voorburg. Meer informatie over de Monumenten Kunstwedstrijd en het wedstrijdreglement is verkrijgbaar via www.omd-lv.nl of telefonisch op 070 – 386 15 58.