Toernieuws Toerclub Stompwijk

Ook afgelopen zondag stond er weer een clubrit op de kalender. Alle groepen gingen alsnog naar Honselersdijk, waar we eerder dit seizoen bij de wielerbaan niet terecht konden. Bij de start was het met zo’n 53 fietsers deze keer niet zo druk. Er waren weliswaar geen buien voorspeld, maar wel harde wind.. Wellicht dat daardoor wat mensen niet gekomen zijn. Ook was er een groep weg vanwege de 3-daagse naar Katwoude. Met 14 man vormden we de A1 die weer als eerste vertrok langs de Vliet richting Leidschendam. In de bocht van de Spoorlaan begint tegenwoordig een nieuw fietspad langs het spoor. Ik kende het nog niet, dus probeerden we dat meteen even. Het ligt er strak bij en ook dit pad komt in Ypenburg uit, maar aan het eind staan wel verkeerslichten. Als je daarna alsnog richting het Delftse Hout wil kom je nog 2 verkeerslichten tegen. Ik denk dat we dus volgende keer weer het andere fietspad nemen. In Delft dacht een slimmerd dat hij een snellere weg wist dan de captain en ging stiekem het paadje langs het water op. Dat moest hij bijna bekopen met een eenzame rit naar de koffie, want terwijl wij al langs Calvé reden, reed hij nog aan de overkant van het water. Het was een eenzame strijd tegen de wind in, maar het geluk was aan zijn zijde. Wij moesten wachten voor het spoor en zo kon hij net op tijd weer aansluiten. Ook de rest van de route bracht veel tegenwind en de koprijders wisselden elkaar dan ook in hoog tempo af. Bij de wielerbaan was het druk, want er stond een wedstrijd op het punt van beginnen. De kantine stroomde dus leeg en wij hadden de ruimte. Ook de C en een tijdje later de A2, A3 en A3/B kwamen binnen. De terugweg ging met meer mee wind, maar daarom niet perse makkelijker. Dan is het meer het tempo dat vermoeiend werkt. Na ruim 85km waren we weer terug in Stompwijk.

Arno van Rijn

De B had vandaag een combinatie met de A3. Dit resulteerde in een groep van 15 man/vrouw. Dat was wel lekker want de B zat vandaag zonder Jaap en Lydia. Nico Fakkel met z’n kompanen leidde de groep, tegen de felle tegenwind in,  via een mooie route naar de koffie in Honselersdijk. O.a. langs Delft en over de brug bij de Zweth richting De Lier. Daar moest ik helaas afhaken omdat ik twaalf uur thuis moest zijn (’s-middags een familiefeest in Driebergen). Dat was wel jammer, want ik kachelde heerlijk mee. Via Delft ben ik voor de wind naar Leiden gereden. Langs de Vliet haalde ik met een andere groep 40 km/h. Om  half twaalf thuis met toch nog 80 km op de teller.

Hans Heemskerk

A.s. donderdag is de Tunneltocht voor de A en B-groepen over ±105km. Ook Jaap de Jong is er dan weer bij. Vertrek om 8.30 uur bij de Bles. Tot donderdag.

Aanstaande zondag 5 juni staat voor de A (90km) en B (80km) de tocht naar Vlist op het programma. De C heeft de bestemming gewijzigd en gaat naar Katwijk voor een rit van 55km. Vertrek is om 8.30u vanaf Oostvlietweg 30.

3 – daagse

We (11 leden van de fietsclub) hebben een heel gezellig weekend gehad en ook nog nooit zoveel wind!! Een prestatie voor diegene die het kopwerk gedaan hebben! Gelukkig was er daardoor wel weinig regen gevallen.

We hebben ons ook ‘s avonds goed vermaakt met een leuk kaartspel en het sjoelen ging sommige ook goed af. Een uitgebreid verslag lezen jullie weer in het clubblad.

Annie van Rijn

Morgen (woensdag) vertrekken ook 9 leden voor de Tour de Benelux. Een 5-daagse toertocht georganiseerd door RTV Steenwijk. We wensen ze veel plezier met mooie ritten en mooi weer.