Van God los

Van God Los

Van God Los is een dramaserie geïnspireerd op waargebeurde verhalen. De aanpak van de serie is dan ook uitdrukkelijk niet het maken van een reconstructie of het exact navertellen van een waar gebeurd verhaal. Daarom doen wij binnen de serie of daarbuiten geen expliciete verwijzingen naar bestaande gevallen waarop de afleveringen in meer of mindere mate geïnspireerd zijn Het doel van de serie is om inzicht te geven in heftige misdaden die tot de realiteit van alledag behoren, wij hebben niet als doel om bepaalde gevallen op te rakelen of daar de aandacht op te vestigen. Er is nadrukkelijk gekozen voor de vorm van een fictief verhaal. van god los2

Elke week wordt er een aflevering door een andere regisseur geregisseerd en deze week is de beurt aan Tim Oliehoek.

De aflevering 19 juni om 20.20 Ned 3 (BNN)

“Doodslag” van regisseur Tim Oliehoek

Drie vrienden komen van het platteland naar Amsterdam om te feesten, drinken en blowen. Homokroeg-eigenaar Alan wordt die dag geconfronteerd met een gruwelijke vechtpartij en walgt van de bestaande homo-haat! De twee partijen komen elkaar tegen in een heftige confrontatie met een afschuwelijke afloop…

Marga Stijnman