Survival Kamp 2011

Survival Kamp 2011

Ook dit jaar was er weer een survival kamp voor de jeugd van stompwijk ‘92. Het deelnemers veld was dit jaar maar liefst 61 kinderen groot. Op vrijdag zijn de 7 teams vanaf 19:00 uur begonnen met de traditionele survivaltocht die begon met een spectaculaire klimmuur bij de tent op het sportterrein. Daarna werden de kinderen met de auto op het NAM pad halverwege de Middelweg afgezet, en begon de route rondje Ringvaart waar ze via het Westerpark over de dijk van de Ringvaart naar het Noord-AA en via de Bovenmeer weer terug naar Stompwijk moesten lopen. De kinderen moesten op deze route behendigheidspelletjes doen en op verschillende manieren met vaartuigen en wankelende bruggentjes het water oversteken. Ook zat er een mountainbikeparcours tussen op de bergen van Snowworld. Omdat het een lange route was van 13km hadden we voor het laatste onderdeel fietsen geregeld om de kinderen op dit laatste stuk wat te ontlasten. Omdat het een regenachtige avond was, was dit voor de kinderen een echte survivalavond en moesten de kinderen de regen en kou trotseren. Uiteindelijk hebben alle deelnemende kinderen tot onze verbazing zonder problemen de tocht uitgelopen en kregen ze bij aankomst in de kantine nog lekker een patatje met snack en konden ze moe maar voldaan lekker gaan slapen in de tent.

Na een kort nachtje slapen moesten de kinderen een kleine route naar de Vlietlanden lopen waarbij ze onderweg weer enkele spelletjes/stormbaantjes moesten doen. Uiteindelijk weer terug in de kantine zijn de kinderen gaan eten om er in de middag weer tegen aan te gaan met de zevenkamp. De zevenkamp was op het sportpark uitgezet en de door Setinmotion.nl gesponsorde onderdelen  zoals het boogschieten en de aparte skelters en steps waren wel de top onderdelen, maar de door ons zelf gebouwde boerengolfbaan en de indianenbrug waren zeker niet minder leuk. Uiteindelijk na een wat uitgelopen middag vanwege de regen hadden de kinderen toch weer alles voldaan en hebben we zo snel mogelijk de prijsuitreiking gedaan want de kinderen waren behoorlijk vermoeit en wilden graag naar huis. De uiteindelijke uitslag van het hele weekend was met twee keer gelijk geëindigde teams.

1.  Aruba       503 pnt.                                    4.  Georgia 362pnt.

2.  Namibie    396 pnt.                                    4.  Honduras 362 pnt.

3.  Curacao    376 pnt.                                   5.  Zuid Korea 330 pnt.

3.  Litouwen   376 pnt.

Tot slot willen wij iedereen hartelijk bedanken die dit survivalkamp tot een succes hebben doen leiden met speciale dank aan:

·          Set in motion  (www.setinmotion.nl)

·          Luiten landbouw mechanisatie bv

·          Royal Roses                                  

·          Fam. De Winter

·          Sponsors van de materialen en prijzen

·          De vaste/ losse leiders

·          De bakploeg en de rest die we vergeten zijn

Gevonden voorwerpen zijn tot de schoolvakantie in de kantine van Stompwijk ’92 op zaterdag ochtend op te halen.

Ook hebben we nog een blauw kinderhorloge gevonden die af te halen is op Meerlaan 55.

Met vriendelijke groet,

Organisatie survival kamp 2011