Beveilig uw dakramen

Dakramen van vooral eengezinswoningen zijn gemakkelijk bereikbaar voor inbrekers. Via de regenpijp, bijkeuken, schuur of een kliko zien ze kans op de niet al te steile daken bij de ramen te komen. Vervolgens weten ze de raamvergrendeling er af te halen en kunnen ze ongezien hun slag slaan. U kunt het inbrekers lastig maken door uw dakramen te voorzien van extra hang- en sluitwerk zoals een handgreep met slot, een veiligheidsslot of bijzetsloten met een slot.

Politie Haaglanden heeft woninginbraken tot korpsprioriteit verheven. In geval van een inbraak doet de politie er alles aan om de daders te pakken en daarmee die inbraken op te lossen. Zo wordt altijd een (buurt)onderzoek gestart en vindt er indien nodig forensisch onderzoek plaats. U kunt de politie daarbij helpen door in ieder geval altijd aangifte te doen van (poging tot) inbraak in uw woning. Zo weet de politie in welke straten en op welke tijdstippen het dievengilde actief is. Daarnaast is het belangrijk de politie te informeren over verdachte personen en voertuigen. Zij kan dan haar opsporingsinspanningen daarop richten. Ziet u iets verdachts, belt u dan telefoonnummer 112.