De B met z’n 11-en naar Weteringbrug

 Vóór de aanvang van de rit hebben we samen met een aantal A-rijders gefigureerd in opnamen voor een film. De regisseur Frans Oliehoek lichtte eerst het script toe: opnamen van de groep op de Kniplaan, vervolgens opnamen met een, onder het zadel van Marga’s fiets, gemonteerde camera en tenslotte zou Frans opnamen maken vanaf een hoogwerker. Uitsluitend deelname in de nieuwe clubkleding, met z’n tweeën naast elkaar fietsen en niet in de camera kijken! Ben benieuwd wanneer we te zien zullen zijn op het filmfestival in Cannes. Na de opnamen splitsten de groepen zich uit, de A alsnog als een speer naar het Kopje van Bloemendaal en de B naar Weteringbrug. In de verwarring raakten we tijdelijk 2 renners kwijt. Op de Hoge Rijndijk kwamen we alsnog samen. Zonder kopman Jaap ging het vandaag niet echt geordend. De autoriteit van de tijdelijke koprijders werd niet door de gehele groep geaccepteerd. Terwijl dit nou net essentieel is om als groep lekker te fietsen! De eerste twee van de groep bepalen de route, niet vanaf het zoveelste wiel in de groep. Door de sterke tegenwind bij de Ringvaart hadden een aantal deelnemers het moeilijk. De koffiestop was in een gezellig café en de koffie was heerlijk. De terugweg naar Stompwijk ging over mooie weggetjes. Op het laatste gedeelte langs de Vliet ging toch het gas er nog even op. Om kwart over twaalf weer thuis in Leiden, met 75 km op de teller.

Hans Heemskerk

De C-groepen

Het was nog fris en bewolkt, maar in het westen zou er zon komen en liep de temperatuur op tot 18 °, dus met goede moed vertrokken naar de Vliet. Daar stonden er nog niet zoveel. Wel waren Frans en Leo er, om van de toerclub opname te maken voor de film over Stompwijk. Een A groep zou figureren als de “acteurs”. Dat ging Fried allemaal te lang duren en ging alvast maar rijden, dus geen aantallen vandaag. Wij gingen met zijn 11en naar Haastrecht (de bestemming is veranderd) en niet naar de broer en schoonzus van Wil, daar gaan we a.s. zondag naar toe en ze hopen dat er veel fietsers van onze C-groepen komen! Fried en Henk deden het kopwerk en reden vlot door Stompwijk, Gelderswoude, Hazerswoude en Boskoop. De wind was kracht 4 en kwam van opzij of tegen en we moesten er flink aan trekken om het bij te houden. Bij een rustig plekje gingen de jasjes uit want we hadden het er warm van gekregen en ook omdat de zon inmiddels was gaan schijnen. Bij Reeuwijk voelde Loes haar voorband rollen en constateerde ze een lekke band! Met de vakkundige hulp van de mannen werd dit ongemak zo gauw mogelijk verholpen en konden we weer verder. Langs de Reeuwijkse plassen, wat een mooi gebied, naar Gouda, ook daar een mooi stuk. Dan zijn we aangekomen bij café “Over de Brug”. Het was inmiddels half 11 geweest en zaten al aan de 37 km. dus smaakte de koffie best lekker. Voor je het weet is het alweer tijd om aan de terugweg te beginnen! Langs het water naar Gouda en bij de sluizen was de ene brug open en reden we naar de andere waar we zo door konden rijden. Onderaan de dijk daar was een soort mini circuit van Zandvoort gemaakt voor, op afstand bestuurbare race-autootjes, heel apart en leuk om te zien. Er werd even een tandje zachter gereden zodat iedereen het bij kon houden. Bij Waddinxveen reden we wat onbekende wegen en komen uit bij Moerkapelle, Kruisweg en namen we nog wat straatjes in Oosterheem mee. Dan nog het Kangoeroepad en komen we om 13.00 moe maar voldaan in Stompwijk aan en staat de teller op 70 km! Maar we waren het er over eens dat er een mooie route was gekozen.

Annie van Rijn

A.s. zondag 10 juli gaan de A-groepen naar Haarzuilens voor een rit van 100 km. de B gaat naar Snelrewaard (85 km). De C gaat deze week wel naar de Braassemermeer (55 km). De koffiestop voor de C is weer bij Jos en Nel (broer van Wil) die ze met open armen zullen ontvangen. Vertrek voor alle groepen om 8.30 uur vanaf het erf van Theo.

Figuranten bedankt ! Hierbij wil ik alle leden van de toerclub, die even de tijd wilden nemen voor het maken van een aantal filmshots,  hartelijk bedanken. Ik heb het inmiddels gemonteerd, de scene duurt anderhalve minuut en ziet er prachtig uit.

 

Frans Oliehoek