Prachtige start kortebaanseizoen

Prachtige start kortebaanseizoen

Maandag 18 juli gaan we weer kortebanen in Stompwijk. Op de sfeervolle grasbaan zo rijkelijk versierd met mooie bloemen, komen waarschijnlijk 26 paarden aan de start. De belangstelling om mee te doen is dit jaar groter dan ooit, met als gevolg volle velden en veel uitlotingen. De inschrijving wordt in de loop van donderdag bekend. Kijk op www.stompwijksepaardendagen.nl of op

www.hilgersomtekstproducties.nl

De nieuwkomers

Hoe staan de paarden ervoor als ze naar Stompwijk komen?  Wij kijken eerst naar de nieuwkomers.  We noemen dan Netarre en Nero Sas, Reve Pierji, Power Future, Sirius Bes, Yankee Attack , Arctic Challenge, en Udice Boko. Geen van deze paarden hebben gewonnen, maar hun vorm is stijgende. Yankee Attack werd sterk 3e in Warmond en Arctic Challenge en Udice Boko deden het goed in Egmond aan den Hoef (2e en 3e). 

Goede kortebaners

Het is opvallend dat de jongere paarden nog weinig kans hebben tegen de oudere paarden. De volgende paarden hebben dit jaar al een kortebaan gewonnen: Torchlight AS, Romeo Sund en Umberto . Als deze paarden meedoen moet u ze altijd in rekening nemen. Verder hebben we nog goede prestaties gezien van Videx SR, Zero Option Lane, Ipse LB, Gilbert CR, Torpedo S en Walkover.

De echte cracks

Drie kortebaners springen er echt uit. Het is  Le Dream van de Belgische eigenaar Lieven de Groote. Le Dream heeft al twee keer gewonnen (Wognum en Sassenheim). Dit paard is niet eens zo’n snelle starter, maar eindigt verschrikkelijk snel. De tweede crack is Zephir. Ook hij won tweemaal (Amsterdam en Zwanenburg). Zephir vertrekt zo snel uit zijn startvak dat zijn tegenstander al na 100 meter geklopt is. Het is wel driftig baasje, dat in zijn overmoed ook nog wel eens een keertje springt. De derde crack is een oude bekende van ons  namelijk Viva’s Limburgia.  De eerste kortebaan, die van Assendelft, was voor hem. Hij was die dag ontzettend goed. Daarna ging het een paar keer wat minder. Maar wat hij afgelopen donderdag in Egmond liet zien, was weer ongelooflijk. Hij moet aan alle paarden 5 of zelfs 10 meter geven. Door zijn super starts, hij vliegt werkelijk het startvak uit, heeft hij soms al bij de start zijn achterstand goed gemaakt. Nog even ter herinnering. Viva’s Limburgia won in 2008 in Stompwijk. Hij kan dus ook op gras goed uit de voeten.

De pikeur in topvorm

De paarden moeten goed zijn, maar zonder een goede pikeur is het moeilijk winnen. Dit jaar steekt Wim van der Mespel  er echt boven uit. Hij won dit jaar al vier (!) keer. Was ook nog driemaal tweede, één keer derde en twee keer vierde. Ook John de Leeuw, Aad en Ruud Pools en John Dekker zijn aardig op dreef. Bij het kiezen van uw weddenschappen laat u ook de vorm van de pikeur meespelen.

Wildcards

De Stompwijkse grasbaan is populair bij de eigenaren en trainers. Een wildcard wordt ingezet omdat een eigenaar graag in de buurt wil starten of omdat een paard op het gras beter gaat dan op de straat. Let dus goed op welk paard met een wildcard loopt. Waarschijnlijk lopen Without a Trace, Timothy’s Way (gaat altijd goed op gras) en uiteraard Speedy Amana van het Syndicaat Stompwijk met een wildcard.

Favorieten aanmoedigen

Onder de pikeurs staat Stompwijk bekend als het ‘Solvalla van de kortebaan’. De bezoekers juichen hun paarden van begin tot het einde luid toe. Dit geeft een heel gezellige sfeer. Ondersteuning van uw favorieten stellen de pikeurs erg op prijs. Juichen en uw paard aanmoedigen zijn dus niet verboden.

Regels tijdens de Stompwijkse Paardendagen

Om het feest in goede banen te leiden, hebben we een paar mededelingen en vragen we uw medewerking in het naleven ervan.

1.        Fietsen kunnen niet worden geplaatst op het kermisterrein. Op het schoolplein is een fietsenstalling ingericht. Volg de   aanwijzingen ter plaatse.

2.        Auto’s moeten worden geparkeerd op het parkeerterrein van de kermis en niet aan de Doctor van Noortstraat of elders in het dorp.

3.        Taxi’s en bussen moeten de passagiers ophalen op het plein bij de kerk en niet voor het kermisterrein.

4. Op de strook vanaf de Gouden Leeuw tot en met het schoolplein is het verboden te parkeren. Dit om de fietsers en taxi’s alle ruimte te geven. Wij vragen u daarmee rekening te houden bij het parkeren. Op het terrein is meer dan ruimte genoeg.

 

De politie heeft aangekondigd drankcontroles te houden tijdens de festiviteiten. Dus wees verstandig: “Maak de borrel die je drinkt niet al extra duur, glaasje op …………niet achter het stuur (ook geen brommerstuur!)”. Wees verstandig, kom op de fiets.

 

Als bestuur staan we volledig achter het beleid dat er geen drank wordt verkocht aan jongeren onder de 16 jaar. Om dit beleid goed uit te voeren, hebben we een aantal nieuwe regels ingevoerd. Alvorens bonnen te kopen, moet iedereen zich legitimeren. Vervolgens krijgt hij of zij een polsbandje uitgereikt in een onderscheidende kleur voor 16 plussers en voor 16 minners. Een persoon die niet over een bandje beschikt, kan aan de bar geen drank kopen en zal alsnog een bandje moeten halen.

 

Bestuur Harddraverij Nooit Gedacht