Toernieuws Toerclub Stompwijk

stompwijk            0.000000ietsgroep%20021 (0) Toernieuws Toerclub Stompwijk

Afgelopen zondag stonden er voor de verschillende groepen weer mooie clubritten op het programma. De A ging naar restaurant Kortjak bij Haarzuilens. De B naar Snelrewaard en de C naar de Braasemermeer. In totaal kwamen er zo’n 60 fietsers naar de start om van het mooie weer te genieten.

De A1 vertrok met slechts 7 fietsers. Een aantal anderen wilde liever uitrusten van een weekje fietsen in de Pyreneeën. Ook kun je merken dat de vakanties al begonnen zijn. We reden een vrij korte route naar Woerdense Verlaat om daarna nog wat verder de omgeving van Kockengen en Portengen te doorkruisen. Mooie landschappen met weilanden en boerderijen waar je heerlijk rustig fietst. Vlak voor de koffiestop reden we nog door Haarzuilens. Even cultuur snuiven in het dorpje waar de tijd lijkt stil te staan. Het is net of je door een openluchtmuseum rijdt. Ook het kasteel stond er weer mooi bij. Na bijna 65km kwamen we als eerste groep bij het restaurant waar je de koffie e.d. zelf bij de bar moet afhalen en meteen betalen. Sommigen vinden dat maar niks en worden liever op hun wenken bediend. Toch gaat het wel lekker snel en kun je daarna weggaan zonder gedoe over afrekenen en prijzen. Ook de 2 andere A-groepen arriveerden inmiddels met 16 en 8 personen. Op de terugweg hadden we de wind van voren, maar iedereen was sterk genoeg voor een stuk op kop en zo hebben we toch lekker doorgereden. Na ruim 105 km waren we precies om half 1 weer terug in Stompwijk.

Arno van Rijn

SnelrewaardDe B ging met z’n 15-en(!) naar Snelrewaard. Kopman Jaap ging van start in een tempo waarbij de groep zich lekker warm kon rijden. Hierbij opgeteld het zonnige weer en de louter tevreden gezichten in de groep waren verklaard. Theo van der Meer was er sinds vorige week gelukkig alweer bij. Vanwege privé (om 11.00 uur uitgenodigd op een groot feest in Zoeterwoude) moest ik bij Hazerswoude-dorp aangekomen, weer naar huis. Ik heb daarom ‘s avonds telefonisch nagesproken met Jaap: “Ook verder was het een schitterende tocht, naar de koffiestop Theetuin “De Kwakel” bij de familie Spaans. Echt een toplocatie. Na de koffie zijn we langs het water doorgefietst en bereikten we via de Haardijk Woerden. Door dit mooie stukje (lusje) was de tocht wel wat langer dan 85 km. Theo kreeg nog een lekke band. Met de inzet van Henk was deze snel gemaakt.”

Hans Heemskerk

Aanstaande zondag 17 juli rijden de A (100km) en B (85km) groepen de rit naar Schoonhoven. De C gaat naar Delftse Hout voor 50km. Op zondag 24 juli gaan de A groepen naar Cruquius voor een rit van 100km. De B (85km) en de C (65km) gaan naar Langevelderslag. Vertrek is natuurlijk weer om 8.30u vanaf Oostvlietweg 30.

De C groepen fietsen naar een mooi plekje in de Veen.

Na een aantal weken niet gefietst te hebben met de club, heb ik zondagmorgen mijn mooie pakje maar weer eens aangetrokken. De rit ging vandaag naar Roelofarendsveen, naar de broer en schoonzus van Wil.

Met 7 personen van de C1 en 7 personen van de C2 gingen wij van start, we hadden er zin in,want het was erg mooi weer. We reden langs de Vliet tot aan Leiderdorp, over de Stierenbrug, naar de Hoofdstraat en zo richting de Ruigekade weer naar Hoogmade. Dan langs de sportvelden van MMO naar de Hem, wat toch altijd weer een prachtig stukje natuur is. Bij Woubrugge via de Boddenshosangweg naar het pontje. Na het overvaren splitsten onze wegen, de C2 ging rechts en wij van de C1 gingen links, om zo richting de Floraweg te gaan en op het Westeinde uit te komen. Toen nog een klein stukje en daar stond Jos om ons welkom te heten op hun mooie camping De Wippert. Daar geurde de koffie, de appeltaart was heerlijk vers gebakken en de slagroom mmmmm….. Het is altijd weer heerlijk om op zo’n mooi plekje van je bakkie te genieten.

Zoals elk jaar kwamen mijn zwager en schoonzusje nog even langs, die aan de overkant van Jos en Nel wonen. Toen kwam ons toetje, schalen vol met heerlijk vers fruit (je waant je echt in een kuuroord hoor ha ha ha) heerlijk.

Ja… en dan was het tijd om weer op te stappen om weer huiswaarts te gaan, we konden ons hier best nog wel een paar uur vermaken hoor!!! Via het fietspad langs deA4 naar Hoogmade zo naar Leiderdorp, stukje Hoge Rijndijk dan naar de Weipoort, tweede Kerkepad en dan door de Meer en Geer naar huis. Voldaan met ongeveer 55 km op de teller parkeerde ik mijn fiets weer in de schuur. Jos en Nel heel hartelijk bedankt voor de gastvrijheid en wij hopen volgend jaar weer bij jullie te mogen komen.

Alie van Veen