Verslag Stompwijkse Paardendagen 2011

Gezelligheid voor iedereen

De Stompwijkse paardendagen zijn weer achter de rug. Het was een jaar om nooit meer te vergeten. De vele regen maakte het voor ons als bestuur extra zwaar, maar dankzij de inzet van velen hebben we toch nog zo goed en zo kwaad als het kon, het programma kunnen afwerken. Al bij de voorbereidingen hadden we veel tegenslag door het slechte weer. De enorme vertraging die hierdoor ontstond, kon alleen worden ingelopen door vrijdagmorgen om 07.00 uur met man en macht aan de slag te gaan. Daardoor lukte het toch nog om alles op tijd in gereedheid te brengen.

Vrijdag

Het was een hele opluchting dat de opening van de Stompwijkse paardendagen onder goede weersomstandigheden kon plaatsvinden.

Nieuwe afbeelding>Het eerste onderdeel van de festiviteiten is de klaverjas en rummikub wedstrijd. Dankzij het mooie weer en de aangeboden consumpties was het zeer aangenaam vertoeven in de feesttent. Maar liefst 84 deelnemers bonden met elkaar de strijd aan. Na afloop kon een tevreden voorzitter Theo van den Bosch de volgende winnaars naar voren roepen.

Rummikub                                  Klaverjassen                      punten

1. Nel van Vliet                        1. Charel van Bohemen         5.421

2. Ina van Rijn                         2. Anneke van den Bosch      5.378

3. Rita van der Meer                3. Kees van Santen               5.340

Na het traditionele dankwoord van Jan van den Bos keerden alle deelnemers tevreden huiswaarts.

De optocht

voorafgegaan door bereden politie en een dixieland band, werd extra opgefleurd door een groep in schitterende jurken getooide dames gezeten op fraaie Friezen. Het gaf de optocht dit jaar iets extra’s, ook omdat vele rijtuigen en leden van Ponyclub de Blesruiters aan de optocht deelnamen. Hulde voor het vele werk dat de deelnemers voor de optocht hebben verricht.

Na de optocht stroomde de tribune vol voor de jaarlijkse bromfietsrace. Vooral het jeugdige publiek geniet met volle teugen van dit evenement. Bij elke passage over de sloot voor de tribune is het immers weer de grote vraag of de deelnemers veilig de overkant bereiken. Dit jaar ging het de deelnemers goed af, want slechts twee van hen haalden een nat pak. Desalniettemin vermaakte het publiek zich uitstekend mede dankzij de “gekke voertuigen” die slechts met kunst- en vliegwerk de overkant van de sloot wisten te bereiken.

            De uitslag van de bromfietsrace is als volgt:

            1. Berry Beukers

            2. Jacco Overdevest

            3. Sem van de Salm

            4. Richard Batsbak

Sinds het honderdjarig bestaan in 2009 staat het tonknuppelen weer op het programma. Dit jaar waren er vier tonnen beschikbaar met bij elke ton twintig deelnemers. De liefhebbers vermaakten zich uitstekend. Vooral de enorme missers zorgen voor grote hilariteit bij zowel de deelnemers als het publiek.

De volgende personen wisten de prijzen te behalen

Huub van Santen

 Raemon Soonius

Menno de Jong (2x)

Vooral de prestatie van Menno de Jong is het vermelden waard. Het gebeurt zelden dat iemand met tonknuppelen twee keer in de prijzen valt. Hij verdient daarom de eretitel “tonknuppelkoning”.

Zaterdag

Na het gunstige weer van vrijdag waren de verwachtingen voor zaterdag niet al te best. Gelukkig bleef het lange tijd droog en begon het pas later in de middag echt flink te regenen. Toen waren de geplande activiteiten bijna afgelopen. Het ringrijden moest vanwege het slechte weer helaas wel worden afgelast.

Om 13.00 verzamelden de deelnemers zich voor de quadrace. Het gaat hier in eerste instantie niet om de snelheid maar om de behendigheid. Het balletje moet op de quad blijven liggen. Pas als het balletje op de grond valt, telt de tijd. In de finale verloren beide deelnemers hun balletje waardoor het een spannende snelheidsrace werd. Uiteindelijk werd Daan Koot de winnaar.

Hieronder de volledige uitslag.

1. Daan Koot

2. Daniël Soonius

3. Roel Koot

Om 14.30 begon de kindervoorstelling. Het was de bedoeling dat clown Desalles de kinderen zou vermaken, maar de clown moest vanwege een ongeluk helaas afzeggen. Gelukkig was Jeroen’s jeugdshow een uitstekend alternatief. Jeroen kwam zonder assistent en daarom zocht hij in het publiek eerst een assistent. Nadat hij die had gevonden, was er tussen de jongens en meisjes een wedstrijd. Wie kan het hoogste springen? Kunnen de jongens of de meisjes de meeste spekkies in hun mond stoppen en wie heeft de meeste kennis van muziek? De kinderen vermaakten zich uitstekend en uiteindelijk was de uitslag van de wedstrijd twee tegen twee.

Na afloop van de kindervoorstelling werd onder leiding van Laura Oliehoek een zumbathon georganiseerd. Gelet op het enthousiasme van de deelnemers viel deze activiteit zeer in de smaak. Ook enkele bestuursleden waagden zich op de dansvloer. De soepelheid van sommige bestuursleden was opvallend. Kennelijk door het opbouwen en kermisvieren. In de pauze werd gecollecteerd en de opbrengst komt ten goede aan Pink Ribbon.

Nieuwe afbeelding (2)Ponyclub de Blesruiters neemt ieder jaar de organisatie van het springen voor haar rekening. Ook dit jaar was alles weer tot in de puntjes verzorgd. Bij de pony’s was Deveny v.d. Kraan met Odessa na een barrage de beste en daarmee winnares van de Cor Jansen wisseltrofee. Bij de paarden was Lisette Muyen met Badminton de sterkste.

Uitslag springen

Pony’s

1. Deveny v.d. Kraan met Odessa (Cor Jansen Wisseltrofee)

2. Manon v.d. Kraan met Urose

3. Britt Doelman met Padovano

Paarden

1. Lisette Muyen met Badminton

2. Lucienne Muyen met Boy

3. Marcia Dominicus met Crossycor

Na afloop van het springen volgde het “speel uw spel”. Hierbij moet een deelnemer binnen één minuut zo veel mogelijk punten bij elkaar rijden. Er zijn acht hindernissen die van twee kanten kunnen worden gesprongen. De gemakkelijkste hindernis is 10 punten waard, de volgende 20, 30, 40 enzovoort tot 70 punten. De moeilijkste hindernis is de Joker. Daar kan de ruiter 100 punten verdienen. Elke hindernis mag maximaal 3 keer worden gesprongen. Als er een balk wordt afgegooid, tellen de punten niet mee en mag de hindernis niet meer gesprongen worden. Paarden en pony’s starten in één rubriek, ieder springt de hindernissen op zijn eigen niveau Dit spel is voor zowel de deelnemers als het publiek zeer aantrekkelijk. Bij de pony’s was Britt Doelman met Padovano de beste. Zij behaalde 560 punten. Bij de paarden wist Erna v.d. Lubbe met Ramon maar liefst drie keer foutloos de joker te springen. Zij behaalde in totaal 540 punten en bleef daarmee de anderen ruimschoots voor.

 Uitslag speel uw spel

Pony’s

1. Britt Doelman met Padovano                560 pnt.

2. Ilse Rotteveel met Seven                     480 pnt.

3. Manon v.d. Kraan met Urose                450 pnt.

4. Kelly Doelman met Sjoerd                    420 pnt.

5. Deveny v.d. Kraan met Odessa           300 pnt.

Paarden

1. Erna v.d. Lubbe met Ramon                540 pnt.

2. Jitske Voorham met Vanilla Sky           440 pnt.

3. Lisette Muyen met Badminton            330 pnt.

4. Susanne de Groot met Myrthe Du      310 pnt.

5. Lucienne Muyen met Boy                    300 pnt.

Zondag

Na de vele regen in de nacht van zaterdag op zondag stond het bestuur voor de moeilijke beslissing om de ponyrennen al dan niet te laten doorgaan. Uiteindelijk werd besloten het er toch maar op te wagen. Achteraf gezien een juiste beslissing, want hoewel het zo nu en dan flink regende, viel de hoeveelheid regen wel mee. De publieke belangstelling viel uiteindelijk niet tegen. Het publiek kreeg mooie wedstrijden voorgeschoteld met als hoogtepunt de strijd om de Dr. Barendse trofee. Na een prachtige strijd was het Joyce Broeren uit Ossendrecht die met haar pony Cambell de overwinning voor zich opeiste.

Nieuwe afbeelding (3)In de pauze van de ponyrennen traden vader en zoon Aart van de Kamp op met drie vierspannen pony’s. Er werd rondgeroepen dat er zakkenrollers op het terrein actief waren en dat iedereen goed moest opletten. Vervolgens rende een agent met een fluitje het veld op en een vierspan met vier boeven. In een spectaculaire achtervolging met twee vierspannen met acht agenten en een herdershond werden de boeven overmeesterd. Het publiek genoot met volle teugen van dit adembenemende optreden. Vooral voor de kinderen was het zeer spannend. Al met al een zeer geslaagd optreden.

 

De uitslagen van de ponyrennen

Schofthoogte 1.16 t/m 1.35 m

Plaats     Naam pony                 Naam Ruiter                    Woonplaats

 1.            Kristel                          Nina de Haas                   Hengstdijk

 2.            Kai                               Lois van ’t Hoog               Pijnacker

 3.            Magic Spirit Speed      Marije Barnhard                Weteringbrug

 4.           Nemo                           Anna van der Sterre         Bleiswijk

Schofthoogte t/m 1.15 m.

 1.       Bram                                 Anouska van Velsen           Stompwijk

 2.       Rapidash                          Emma Proefrock                 Den Haag

 3.       Nicky                                Kelly Oosterlaan                 Bleiswijk

  4.        Aukje                             Wijnanda van Wijk             Leidschendam

Schofthoogte 1.36 t/m 1.57 m.

 1.      Cambell                             Joyce Broeren                    Ossendrecht

 2.      Berlin                                  Pleun Driessen                  Beers

 3.      Sunny                                 Sandy van der Salm           Stompwijk

 4.      Elza                                    Suze van der Sterre           Bleiswijk

Dr. Barendse Trofee

 Plaats    Naam pony                  Schofthoogte                    Naam Ruiter                       Woonplaats

 1.          Cambell                         1.56m                               Joyce Broeren                    Ossendrecht

 2.        Kristel                             1.22m                                Nina de Haas                     Hengstdijk

 3.         Bram                               1.12m                                Anouska v Velsen            Stompwijk

Na afloop van de ponyrennen was er in de goed gevulde feesttent een optreden van Mad Pitt. Met hun aanstekelijk enthousiasme wisten zij het publiek uitstekend te vermaken.

Maandag

Maandagmorgen om 08.00 moest het bestuur helaas beslissen dat de kortebaandraverij niet door kon gaan. Door de vele regenval was het voor dier en mens niet verantwoord. Het is voor de tweede keer in de 102-jarige geschiedenis dat de kortebaan vanwege de weersomstandigheden moet worden afgelast. De eerste keer gebeurde dat in 1966.

Ook het vuurwerk kon vanwege de weersomstandigheden geen doorgang vinden.

Om 15.00 verrichtte oud-voorzitter Nico van den Bosch in de feesttent de trekking van de loterij. De uitslag is als volgt.

1e prijs: Gerda v.d. Bosch                 Apple I-pad

2e prijs: W. Thierry                           Brixton Buitenkeuken

3e prijs: Jan Nap                              Sony Camcorder

4e prijs: P. Beekman                         Apple I-pod

5e prijs: J. van Santen                     Onderwatercamera

6e prijs: Annita Hoogeveen              Kärcher stoomreiniger

7e prijs: Eddy van Leeuwen            VVV irischeque

8e prijs: Marjon v.d. Born                 Plantenbak

Het bestuur feliciteert alle prijswinnaars en dankt alle niet-prijswinnaars voor het kopen van de loten.

Bestuur Nooit Gedacht