Activiteitenprogramma Bibliotheek Leidschendam-Voorburg

Activiteitenprogramma  Bibliotheek Leidschendam-Voorburg en Bibliotheek Rijswijk najaar 2011 is uit!

Met trots presenteren Bibliotheek Leidschendam-Voorburg en Bibliotheek Rijswijk het derde gezamenlijke activiteitenprogramma voor komend najaar.

De bibliotheken hebben het voornemen om op 1 januari 2012 te fuseren.

Belangstellenden kunnen het programma afhalen in de bibliotheek.

Inspiratie

Het programma biedt de inwoners van Leidschendam-Voorburg en Rijswijk inspirerende cursussen, films, lezingen, voorstellingen, workshops en exposities voor jong en oud. De cursussen van SeniorWeb starten in september en ook dit seizoen kunt u zich verdiepen in Kunstgeschiedenis, Klassieke muziek en Nederlandse literatuur.

Leden van de bibliotheek krijgen korting op de toegangskaarten voor deze activiteiten bij de bibliotheken. Houders van de Ooievaarspas ontvangen, naast het gratis lidmaatschap, ook nog eens een extra korting op verschillende cursussen.

Kinderboekenweek

De Kinderboekenweek gaat dit jaar over ‘Superhelden!’ in boeken. Op zondag 9 oktober is er een groot Kinderboekenweekfeest in Theater Camuz in Leidschendam. Durf jij een held te zijn?

Kluun en Connie Palmen

Onder de titel ‘Schrijvers op het Podium’ heeft bibliotheek Leidschendam-Voorburg samen  met Theater de Tobbe onder andere Kluun en Connie Palmen uitgenodigd.

Biblioscoop

De bibliotheken in Leidschendam-Voorburg en Rijswijk zijn soms ook Biblioscoop. In de herfst- en kerstvakantie worden er films vertoond voor kinderen vanaf 6 jaar. Er zijn ook regelmatig filmvoorstellingen voor volwassenen, onder andere ‘Bleeke Bet’ en ‘Het meisje met den blauwen hoed’.

Creatief

Ontdek uw creatieve talenten tijdens één van de workshops van de Kunstuitleen in Rijswijk! In oktober kunt u een bronzen beeldje maken of deelnemen aan de workshop ‘Mozaïek’. Ook dit jaar is er weer een workshop ‘Nana’s maken’.

iDEAL

U kunt het programmaboekje afhalen bij de bibliotheken in Leidschendam, Voorburg, Stompwijk en Rijswijk. Bovendien is alle informatie te vinden op de websites van beide bibliotheken: www.bibliotheeklv.nl en www.bibliotheek.nl/rijswijk. Op deze websites kunt u gebruikmaken van iDEAL om uw toegangskaarten te bestellen. Natuurlijk kunt u ook kaarten kopen aan de balie in uw bibliotheek.