Muizenissen

Muizenissen

Khadaffi zou, als hij daar nog in de gelegenheid voor is, zichzelf de alarmcode ‘rood’ kunnen geven. Hasselt kreeg de code ‘oranje’ en Lowlands ‘geel’. De kinderen gebruiken groen nu ze weer naar school moeten want na ruim zes weken thuis zitten is het ook wel weer leuk. Dat gevoel ‘Leuk! Weer naar school!’ had ik vroeger ook alleen was dat gevoel altijd maar van korte duur. In de komende maand zal het bij de kinderen wel oranje worden…Dan komt de druk weer van leren, proefwerkweken en voor dag en dauw op de fiets naar school, weeralarm of niet…

Voor de fans van Nick & Simon geldt een code rood want deze twee grote Volendamse grootheden stoppen als duo. Ondanks de rode kleur toch een zwarte dag voor het land. Toch kon ik een lichte zucht van opluchting niet onderdrukken want deze twee heren hebben ertoe bijgedragen dat ik een splinternieuwe jas niet meer draag. Het was, naar mijn idee, een nogal modern ding, een soort van colbert met binnenjas. Toch kocht ik ‘m want je moet ook eens wat durven in het leven. Wat mij opviel was dat toen ik de jas aan had, ik ook anders ging lopen…swingender. Voorzichtig als ik ben deed ik de jas eerst aan op een kort stukje, even naar de dijk heen en weer met de hond. De reacties waarvan ik dacht dat ze zouden komen, kwamen niet. Toen besloot ik de jas aan te houden en ermee naar mijn werk te gaan. Dat werk ligt midden in de stad Den Haag en daar zijn ze wel wat gewend. Toen ik de werkvloer betrad was het eerste dat ik hoorde: “Hé! Nick en Simon!” en vrolijk keek de spreker mij aan. Toen ik na mijn werk thuis kwam heb ik de jas direct achter in de kast gehangen en sindsdien niet meer gedragen…

Wetenschappers gaven een code oranje af voor een muggenplaag. Sinds die waarschuwing, enkele weken geleden, heb ik nog geen mug gezien dus kunnen we de conclusie trekken dat hier van een mug een olifant gemaakt werd. Ik snap best dat die mannen en vrouwen in witte jassen met een nieuwtje willen komen maar zeg het pas als de plaag er is, voorspellen blijft een vaag gegeven. Het was ook code rood voor Marco Borsato en zijn fans. Ze hebben bij hem een poliepje moeten verwijderen en nu mag hij enkele dagen niet praten..en zingen. Via twitter kun je deze tragedie volgen, bijna vanaf het ontstaan van de poliep tot aan het wegsnijden. En mocht je niet twitteren dan zijn er, God zij dank, de foto’s nog want ook die werden wereldkundig gemaakt. Ik zat op dat moment nét te eten en terstond verloor ik mijn eetlust. Ben sindsdien al drie kilo afgevallen dus de conclusie is snel getrokken, elk nadeel heeft zijn voordeel.

Eva Jinek, dat blondje van het NOS journaal die haar ‘boobies’ ooit even voor heel Nederland schikte, geeft zich zelf de code groen want ze gaat overstappen naar de omroep WNL. Dat is die omroep die de Wakkere Nederlanders vertegenwoordigen. Daar zal zij, in een ochtendshow, mini interviewtjes houden met voornamelijk oudere, wijze mannen met roos op de schouders, de files in het land voorlezen, de laatste nieuwtjes vertellen over poliepjes in de kelen van onze eigen Hollandse sterren en vertellen wat er in de ochtendkranten staat. Ja, een hele vooruitgang voor haar. Voor mij is het wat minder want ze was een aangename verschijning op de beeldbuis, maar ik zal nu ze er niet meer is, wel meer van het nieuws absorberen…

Voor de Belgische varkens geldt al jaren code rood, felrood, want zij worden nog steeds onverdoofd gecastreerd. Er is nu een oproep gedaan naar alle mannen om op 9 september géén onderbroek te dragen. Ik geef mij zelf nu code groen en doe mee. Maar draag dan wel een broek met knopen..zonder rits!

Arjan Veldhuizen