poldercross 2de deel

 Startschot

Het startschot voor al weer de 14e editie van de Poldercross zal worden gegeven door Kees Juffermans. Kees maakt inmiddels al meer dan 17 jaar deel uit van het bestuur van de ijsclub en is binnen het bestuur o.a verantwoordelijk voor het natuurijs en de tijdrit.

Hierbij uit het verslag van november 1993 over  Kees zijn aanstelling binnen het bestuur :

Het bestuur had de vergadering voorgesteld Kees Juffermans te benoemen in de plaats van Wim Loomans. Er hadden zich geen tegenkandidaten gemeld zodat hij voor drie jaar in het bestuur werd benoemd. De voorzitter memoreerde nog even waarom het bestuur Kees Juffermans kandidaat had gesteld. Kees is sportman van het jaar geweest, heeft de cursus jurylid gevolgd, de spullen van de ijsclub liggen bij hem, zijn vrouw en dochter geven les en zijn twee zonen kunnen heel goed schaatsen. Kortom, een heleboel kwaliteiten. Kees Juffermans dankte de vergadering voor het in hem gestelde vertrouwen en zal proberen dit vertrouwen waar te maken.”

Kees is een vrolijke noot binnen de ijsclub vol met grappen en grollen. Even een bakkie bij Kees en er  komt wel weer een mooi verhaal over tafel. Kees stelt ruimte beschikbaar om de spullen van de ijsclub op te slaan waar we erg blij mee zijn. Binnen de schaatswereld en met name binnen de shottrack heeft Kees door de jaren heen vele contacten opgebouwd en deze komen nog wel eens van pas. Ten tijde dat het Silverdome in Zoetermeer gebouwd werd, onderzocht  Kees of het mogelijk was om daar met de jeugd te gaan trainen i.p.v. de ijsbaan in Leiden.

Prima locatie daar en geen files en het werd Silverdome in samenwerking met de ijsclubs uit  Zoeterwoude en Nootdorp. Met behulp van de opbrengst van de poldercross was dit te realiseren.

Kees een zeer gewaardeerd lid van de ijsclub “Nut en Vermaak”

Vrijwilligers

Voor de 14e Poldercross zijn meer dan 70 vrijwilliger actief. Zonder deze vrijwilligers is het onmogelijk om dit evenement te organiseren. Veel dank gaat dan ook uit naar al deze vrijwilligers.

In het belang voor de veiligheid van de deelnemers zijn er in het veld 4 teams EHBO en 1 team EHBO bij de finish/ kantine aanwezig. Ze zijn te herkennen aan hun EHBO hesjes. Ook degene die bij een oversteek staan zijn erg belangrijk voor het verloop van de Poldercross; zij houden in de gaten of er niets mis gaat en komen in actie als het nodig is. Om hun taak goed te volbrengen hebben ze dan meestal waardevolle spullen bij zich zoals een mobiele telefoon om de organisatie te kunnen waarschuwen als dat nodig mocht zijn. Zij zijn herkenbaar aan een rode hes.

Via deze weg willen wij daarom alle deelnemers met klem verzoeken om de vrijwilligers bij de sloten hun belangrijke taken uit te kunnen laten voeren.

Originaliteitprijs Dit jaar gaan wij weer op zoek naar degene die op een originele wijze de Stompwijkse polders gaat bedwingen. Voor degene die het leukst verkleed gaat is er ook dit jaar een Originaliteitprijs.

De commissie hoopt op een groot deelnemersveld, veel publiek en een gezellige avond in de kantine.

Wilt u nog eens in het archief duiken www.ijsclubstompwijk.nl.

Met klem vragen wij u om honden niet mee te nemen in het weiland u zult direct worden teruggestuurd er is hierover geen discussie mogelijk !

 

Ook dit jaar kunnen wij weer beschikken over de accommodatie van Stompwijk “92 en de medewerking van de families de Jong, de Winter, Spruijt, vd Voort, van der Weijden. De Poldercross 2011 ter ondersteuning van de jeugd van de ijsclub ”Nut en Vermaak” wordt mede mogelijk gemaakt door:Avery DennisonAdministratie kantoor ZaalAannemersbedrijf Granneman B.V.A. van Velsen Transport B.V.StarshoeComforza B.V.N-pro evenementen organisatieJan OnderwaterLoomans Service en Systeembeheer ScheriaLeo de Haas vakkundig en ervaren in schilderwerken, behangwerken, wandafwerking en decoratieSet in motion Erwin van EsLoonbedrijf Kees VerhagenStudio Oase gezicht- lichaams en voetbehandelingenHoveniers bedrijf F.A.G. van RijnVan der Haar beheer B.V.Benzine- en Rijwielhandel A. HooymansArie van Leeuwen rietvrij maken van oversteek plaatsen.Bouw- en aannemersbedrijf SchoutenLoonbedrijf P. van Leeuwen.COOP  supermarkt Jos de Graaff    Jan Borst   Handel in GrondHoveniersbedrijf J.T.A. van Marwijk B.V.Rietdekkersbedrijf Joost Juffermans  Boerderij Het GeertjeIJsboerderij de JongBelt sound light visionLexmond Trading, Transport bedrijf de Haas, Transportbedrijf J.L. van Rijn & Zn, Vieveen satéen Luiten FOOD voor het beschikbaar stellen van het parkeerterrein.Brandweer Leidschendam-Voorburg en Stompwijk’92 

De Commissie Poldercross