Op zoek naar een kangeroe

Op zoek naar een kangoeroe

Motoragenten wreven zich op donderdag 25 augustus omstreeks 20.30 uur toch even in de ogen, toen zij in de berm van de Jan Koenenweg een kangoeroe in de berm zagen zitten. Het dier wachtte de komst van de agenten niet af en giong er met grote sprongen vandoor. Een bewoner van de Bovenmeerweg verklaarde dat het dier enkele weken geleden uit zijn tuin was ontsnapt. Er werd zonder resultaat getracht met een groot vangnet de kangoeroe te vangen. Het dier werd niet meer aangetroffen.

Ouder echtpaar met pakken vla bekogeld

Een 45-jarige Leidschendammer bleek op zondag 28 augustus omstreeks 16.00 uur geen enkel respect te hebben voor zijn oudere medemens. De man beschuldigde zijn overburen van het feit, dat zij in de nachtelijke uren melding zouden hebben gedaan van geluidsoverlast. Hij bedreigde het echtpaar, dat inmiddels de leeftijd van 83 en 81 jaar heeft bereikt. Vervolgens gooide hij vanuit zijn woning pakken vla naar beide mensen, waarbij hij de voordeur en een raam raakte. Een derde pak vla gooide hij de woning in. De politie heeft de 45-jarige Leidschendammer aangehouden en in het politiebureau in verzekering gesteld. De man wordt poging zware mishandeling, bedreiging en vernieling ten laste gelegd. De politie heeft proces-verbaal tegen hem opgemaakt.