Toernieuws Toerclub Stompwijk

Toernieuws Toerclub Stompwijk

Afgelopen zondag was weer zo’n typische augustusdag als we de laatste tijd al meer hebben gehad. Je kon wel gaan fietsen, maar de kans om droog thuis te komen was klein. Sommige toerclubleden zijn echter zo eigenwijs om het toch te gaan proberen. Er stond een leuke rit op de kalender naar Kinderdijk (A en B) en de Rottemeren (C) en die laat je niet zomaar schieten. Op weg naar de start viel het nog mee, slechts een paar spetters, maar om half 9 ging het net weer wat harder. Toen reed ik nog op de Kniplaan, dus toen ik bij de start kwam was de enige andere A-rijder al vertrokken. Ook de 2 C-rijders gingen net weg voor een kort rondje terug naar Zoetermeer (Peter z’n nieuwe outfit was meteen gedoopt). Alleen Jaap stond er nog te schuilen met 3 maatjes. Ze vertelden me dat Jan net weg was, dus ging ik er achteraan. Bij De Star haalde ik hem in en waren we inmiddels bijna doornat. Samen kwamen we tot de conclusie dat de lucht er richting Rotterdam een stuk beter uit zag. Daar moesten we toch heen, dus we zouden wel zien. Al snel werd het inderdaad droger en af en toe was zelfs de zon even te zien. Zo reden we zonder al te veel omwegen naar de pont bij Krimpen a/d Lek. Aan de overkant een colaatje bij de koffietent. Dat schiet lekker op als je maar samen bent. Daarna doorgefietst langs de molens van Kinderdijk en de omliggende polders. Echt wel de moeite waard om zo’n eind voor te rijden. Ook de terugweg via o.a. Bergambacht en Stolwijk verliep prima tot we bij Kruisweg weer een donkere bui zagen hangen. Daar was geen ontkomen meer aan, dus alsnog doornat kwamen we na 95km weer terug in Zoetermeer.

Arno van Rijn

Ondanks de slechte weersomstandigheden waren er afgelopen zondag in totaal acht deelnemers aan de start.Na even te hebben gewacht en de lucht wat lichter werd vertrokken wij met drie deelnemers richting Kinderdijk. Arie voelde zich met zijn nieuwe fietskleding sterk genoeg om al het slechte weer te kunnen trotseren. Frans was nog nooit in Kinderdijk geweest en wilden de molens ook wel eens zien. Samen haalden ze Jaap over om mee te fietsen. We fietsen via Zoetermeer, langs Bleiswijk, via Nieuwerkerk over de ‘s Gravenweg naar Capelle aan de IJssel waar we de Algerabrug over gingen. Tegenwind en met af en toe een buitje waren we met 50 kilometer bij de pont in Krimpen aan de Lek. Volgens de mevrouw op de pont had het daar nog niet geregend. In de zon genoten we van ons bakkie met een overheerlijke appelpunt. We vonden dat we die wel verdiend hadden.


De terugweg ging via Krimpen aan de Lek, Berkenwoude naar Gouderak waar we net op tijd nog even konden schuilen voordat we de pont op gingen. Met de wind en de buien in de rug bereikte met een voldaan gevoel na ruim 100
kilometer op de teller Stompwijk waar de zon weer scheen.

Jaap de Jong

Aanstaande zondag 4 september staat voor de A en B een rit van 85km naar Noorden op de kalender. De C gaat naar Maasland voor 60km. Vertrek is weer om 8.30u vanaf Oostvlietweg 30.