3 molens oefencross

 3 Molens oefencross 

Door De Blesruiters wordt op zondag 18 september aanstaande weer de 3 Molens Oefencross georganiseerd.Over de inhoud van het programma kunnen we vertellen dat het terrein volledig van rijbakken en een stuk weiland van onze buurman Van Boheemen wordt omgetoverd in een cross terrein voor paarden en pony’s.

Op het terrein staan dan 15 hindernissen van natuurlijke materialen. Van boomstammetjes tot kreupelhout en van een zandberg tot een heuse waterbak. Zo’n 100 deelnemers komende van heinde en verre verschijnen tweemaal aan de start om hun proeve van bekwaamheid af te leggen waarbij het “Motto” “Springen wordt beloond” eer wordt aangedaan. Tegelijkertijd wordt op de rijstijl gelet en ook daarmee zijn punten te verdienen. In voorgaande jaren is gebleken dat er grote belangstelling bestaat om aan zo’n wedstrijd die op een hoog niveau ligt mee te kunnen doen. Omdat Stompwijk een levend verenigingsleven kent en onder de rook van de 3 Molens ligt is de Oefencross hiernaar vernoemd.

In onze regio worden niet veel van dergelijke mogelijkheden geboden en omdat er ook aan beginnende ruiters ooit een kans tot leren springen en omgaan met de sport moet worden gegeven zijn ook deze deelnemers van harte welkom. Het spektakel begint om 8.30 uur en duurt tot ongeveer 17.00 uur. De toegang is gratis.