Toerclub Stompwijk : de c groep

Het aantal fietsers dat klaar stond voor de wekelijkse clubrit was niet veel. Ik telde er maar 35! Voor het weer hoefde de thuisblijvers het niet te laten, de temperatuur was best goed, 20° en de regen viel uiteindelijk ook mee.

De C groepen gingen naar Maasland. Wij waren met zijn 5en en de C2 met 6. Ik koos voor een gedeelte van de 11-dorpentocht, en reed via de Star, Kostverloren, Veenweg naar het tunneltje onder het spoor, waar de route werd opgepakt bij de ‘s Gravenweg. Langs het Delftse Hout en Delft, door een mooi park naar Schipluiden. Mede door het goede geheugen van de medefietsers reden we bijna vlekkeloos naar Maasland want op veel plaatsen zijn de pijlen bijna niet meer te zien. De C2 was net voor ons gearriveerd en ook wij schoven in de serre aan voor een welverdiende koffie met of zonder appelpunt. Voor de terugweg even getwijfeld over de route en gekozen voor het fietspad langs de Gaag. Na het mooie pittoreske dorpje een brug over, op zoek naar het goede fietspad. We vonden een heel bijzonder en smal pad en dachten soms zelfs dat hij dood liep! Bij Schipluiden de route genomen naar t`Woudt, waar het iets begon te miezeren en door een mooi stukje natuur waar een stuk of 6 jonge konijntjes over het fietspad huppelde. Bij Rijswijk langs de Vliet naar de Hoornbrug, er onderdoor en onze weg vervolgd naar Leidschendam en over het Duinwaterpad, waar de Stompwijkers om 12.45 aankwamen met 70 km. op de teller, de 3 uit Zoetermeer hadden nog wel een klein half uurtje te gaan.

Aanstaande zondag 11 september gaan de A (85km) en B (80km) voor een mooie rit naar Oudewater. De C gaat die dag naar Noordwijk voor 50km. Vertrek is weer om 8.30u vanaf Oostvlietweg 30.