sponsorfietstocht

 Aan alle leden van de Toerclub Stompwijk Rabo sponsorfietstocht zondag 25 september 2011

Start 9.00 uur

Als lid van de toerclub, doe ik een beroep op alle toerfietsleden. Al vele jaren organiseert de Rabobank een sponsorfietstocht, waarvan de bij elkaar gefietste Euro’s besteed worden aan de door verenigingen en stichtingen opgegeven goede doelen  In de beginjaren was het altijd op de 1e zaterdag van september en de laatste vier jaar op de 3e zondag van september. Na drie jaar te moeten starten in Zoeterwoude om 10.00 uur, was gelukkig vorig jaar weer een start bij Sportpark De Meerhorst om 09.30 uur. Voor vele toerfietsers van onze club is deze tijd nog steeds te laat om te starten.

De Rabobank zelf was dat de laatste jaren ook al opgemerkt, dat er zo weinig starters waren en zeker van de Toerclub zelf. Ik legde het een en ander uit. De bank wil zoveel mogelijk gehoor geven aan de wensen van de opgegeven Goede Doelen en bij  het invullen van de enquete heb ik deze twee punten natuurlijk ingevuld. Dit jaar zijn er weer twee wijzigingen, namelijk: de laatste zondag van september en starttijd 09.00 uur!!!

De leden, die de jaarvergadering hebben bijgewoond begin dit jaar, weten nog wel dat ik per ingezonden brief deze datum heb doorgegeven. Dat was natuurlijk fijn bij het vastzetten van de toerkalender. Ook had ik vriendelijk verzocht om alle leden enthousiast te maken voor deze leuke fietsdag. 25 September is ook de sluiting van het seizoen, misschien wel des te meer reden om voor alle groepen van de Toerclub de Rabobank Sponsorfietstocht op de toerkalender te zetten. Hieraan werd geen gehoor gegeven, dus voor 25 september staat alleen voor de C groepen de Rabosponsorfietstocht vermeld en de A en B groepen fietsen een tocht van 65 km naar Maasland.

Ik wilde dit nog even kwijt. Nog één keertje had ik onze nieuwe voorzitter al eens beloofd. De tijd is nu rijp en ik hoop, dat ik met het bovenstaande nog meer duidelijkheid heb kunnen geven. Nu de Rabobank ons tegemoet gekomen is, zou het natuurlijk fijn zijn om daar gehoor aan te geven. Zelf promoot ik onze Stichting Amigos als Goede Doel. Maar het gaat natuurlijk niet alleen om Stichting Amigos, maar alle Stompwijkse Goede Doelen en alle andere Goede Doelen uit het werkgebied van Rabobank Rijnstreek die zich aangemeld hebben. Het zou toch zonde zijn als je zoveel geld laat liggen?!

Laten we nu maar hopen op mooi fietsweer en dat er vele sportievelingen op de fiets springen voor ’n Goed Doel. Fijn om te weten is, dat je tijdens de fietstocht getrakteerd wordt op koffie, thee, poffertjes, muziek enz.. Geweldig toch!

Wees sportief en spring voor een Goed Doel op de fiets!!!! Hieronder zijn alle startpunten vermeld voor de toerclubleden, die misschien  daar dichterbij wonen ten opzichte van Stompwijk.

U kunt vanaf 09.00 uur starten voor de 20, 40 of 60 kilometer bij:

Rabobank Rijnstreek, Flemingweg 8 in Alphen aan den Rijn

Rabobank Rijnstreek, Herenhof 16 in Alphen aan den Rijn

AAV ’36 (Alphense Atletiekvereniging ), Sportlaan 6 in Alphen aan den Rijn

Rabobank Rijnstreek, Fr. Van Eedenplein 4B in Hazerswoude Rijndijk

Dorpshuis De Juffrouw, Dorpsstraat 250 in Hazerswoude Dorp

Multi-centrum De Eendenkooi, Kooikersplein 1 in Zoeterwoude Rijndijk

Sportpark De Klaverhal, Hondsdrafweg 1 in Zoeterwoude Dorp

Sportpark De Meerhorst, Klaverblad 13 in Stompwijk

Bij het startpunt ontvangt u een routebeschrijving en een stempelkaart. Op de stempelkaart noteert u het inschrijfnummer van de vereniging of stichting van uw keuze. Deelname aan de fietstocht is gratis. De uiterlijke starttijd voor alle routes is 14.00 uur. Alle stempelposten sluiten om 16.30 uur.

De opbrengsten voor het goede doel zijn respectievelijk € 4,– bij 20 km – € 8,– bij 40 km en € 14,– bij 60 km. Makkelijk verdiend toch?

Lia de Jong-Zwetsloot