3 Molensoefencross

3 molenoefencross

3 MolensOefencross

Ondanks een wat regenachtig begin is deze dag voor ons als paardensportliefhebbers zonnig (net als de rest van de dag) verlopen.

Wij hadden dit jaar weer ruim 80 inschrijvingen een bewijs dat aan onze Oefencross graag wordt meegedaan.

Amazones van het Rabo-talentenplan hebben ons festijn ontdekt en gerenomeerde handelsstallen hadden aan “onze ruiters” gevraagd of wij voor hen de paarden en pony’s wilden laten kennismaken met het door ons zo professioneel opgezette parcours.

Als organisator ben ik er trots op dat wij in de ” paardensportwereld” de naam van De Blesruiters uit Stompwijk weer hebben weten te laten klinken. 

Met onze Oefencross voorzien we in een behoefte waar de mogelijkheid wordt geboden te kunnen oefenen in springen van allerlei soorten en maten van hindernissen. Het beoordelen van de rijkunst door het geven van “stijlcijfers” in de eindklassering draagt daaraan bij. Dat onze vereniging een goede opleiding verzorgt blijkt uit de klassering en het behalen van de hoogste prijs. 


De echte wedstrijdruiters weten ons inmiddels ook te vinden.


Nog even de prijswinnaars op een rij:

Rubriek 1 paarden hoog: 1e Erna vd Lubbe (opgeleid bij De Blesruiters) 2e Mandy Beest 3e Stefanie Nozeman 4e Shirly Rijgersburg

Rubriek 2 pony’s hoog: 1e Silke vd Voort 2e Manon vd Kraan. (Beiden Blesruiters). Een rubriek met maar 7 deelnemers maar met grote klasse.

Rubriek 3 paarden laag: 1e Marcia Dominicus 2e Sandy vd Salm (Beiden Blesruiters) 3e Bobbie Bary(Rabo talentenplan met paard 1) 4e Liza Lelieveld 5e Bobbie Bary (Rabo talentenplan met paard 2) 6e Mandy Overdevest (Blesruiter) 7e Savannah van Eden

Rubriek 4 pony’s laag: 1e Kelly Doelman 2e Anne de Lange (Beiden Blesruiters) 3e Joëlle Olsthoorn 4e Chantal Olsthoorn 5e Anne de Lange(pony 2) 6e Lyanne Dudock van Hill.

Namens de organisatie en alle helpende vrijwilligers nogmaals van harte gefeliciteerd.

Deze namen staan ook op de website van De Blesruiters


Op 2 oktober organiseren we de Minimarathon voor de menners door het dorp en omgeving.


Zo dat was het weer voor deze week.


Piet van der Mespel,

(oud) secretaris van De Blesruiters en organisator van de 3 MolensOefencross